Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Προχωρούν οι μελέτες για επέκταση του ΤΡΑΜ προς Κερατσίνι και Πέραμα.

Μετά τον Πειραιά, σε «τροχιά υλοποίησης» μπαίνει η επέκταση του ΤΡΑΜ προς το Κερατσίνι και Πέραμα, αλλάζοντας τα συγκοινωνιακά «δεδομένα» στις παραπάνω περιοχές. 
Το θέμα είχε ανοίξει από τον περασμένο Ιανουάριο, προσφάτως όμως ήρθε στο «φως» η απόφαση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ που αφορά στην κατακύρωση διαγωνισμού σε ανάδοχη εταιρεία, η οποία θα αναλάβει τις τοπογραφικές μελέτες επέκτασης του μέσου σταθερής τροχιάς αρχικά προς Κερατσίνι και ύστερα προς το Πέραμα.
Εν τω μεταξύ, όπως γράφει το koinoniki.gr, άνοιξε νέος γύρος συζητήσεων για το Τραμ στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά καθώς επαναλήφθηκαν τοποθετήσεις για το πόσο τελικά αυτό θα ωφελήσει ή όχι την πόλη.
Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης είπε ότι το Τραμ δεν είναι έργο του Δήμου και ούτε κάποιος Δήμαρχος μπορεί να το εμποδίσει, ειδικά όταν ο ίδιος δεν συμμετείχε σε αποφάσεις που πάρθηκαν στο παρελθόν.
Δεσμεύτηκε ότι θα επιμείνει σε ό,τι «καλύτερο για την πόλη», με δεδομένη την έλευση του Μέσου και ότι όσο είναι δήμαρχος δεν θα βάλει καμία υπογραφή για την Β’ και Γ’ φάση επέκτασης του Μέσου (Ηρώων Πολυτεχνείου και προς τα Νοσοκομεία) και πως η Αττικό Μετρό αν επιθυμεί μπορεί να προχωρήσει μόνο τη Δ’ φάση, δηλαδή την επέκταση προς Κερατσίνι, Πέραμα, στην οποία αναφερθήκαμε παραπάνω.