Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Εκτροχιασμοί τρένων και δηλητηριάσεις τροφίμων: Τα σχέδια των τζιχαντιστών στη γηραιά ήπειρο.

Tα τουριστικά αξιοθέατα αλλά και οι εκκλησίες συγκαταλέγονται επίσης στους στόχους τους.
Εκτροχιασμοί τρένων, δασικές πυρκαγιές και δηλητηριάσεις τροφίμων με στόχο τους Ευρωπαίους πολίτες... 

Τα άκρως επικίνδυνα σχέδια των τζιχαντιστών, όπως αποκαλύπτει εμπιστευτικό έγγραφο των γαλλικών αρχών που δημοσίευσε η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», προκαλούν έντονη ανησυχία στις αρχές της γηραιάς ηπείρου κρατώντας σε επαγρύπνηση τις δυνάμεις ασφαλείας.

Το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι, η γαλλική αστυνομία βρίσκεται σε συναγερμό καθώς τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της δείχνουν ότι, οι τζιχαντιστές μπορεί να επιχειρήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις με τη μορφή εκτροχιασμού τρένων. Tα τουριστικά αξιοθέατα αλλά και οι εκκλησίες συγκαταλέγονται επίσης στους στόχους τους. 

«Εξαιτίας της πρόσφατης υποκίνησης από τα προπαγανδικστικά δίκτυα των τζιχαντιστών για τον σχεδιασμό επιθέσεων που θα προβλέπει τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχιών, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερα προσοχή σε κάθε πληροφορία που έλθει στην κατοχή των αρχών και σχετίζεται με την εισβολή σ΄ένα τρένο ή την απόπειρα σαμποτάζ στο σιδηροδρομικό δίκτυο», όπως επισημαίνει το σημείωμα της Γενικής Διεύθυνσης της Εθνικής Αστυνομίας (DGPN), το οποίο εστάλη στις αρχές Σεπτεμβρίου.

«Είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε το κάλεσμα που απηύθυναν προσφάτως τρομοκρατικές οργανώσεις προς "μοναχικούς λύκους" τους οποίους παρότρυναν να προκαλέσουν στην Ευρώπη εκτροχιασμούς τρένων,δασικές πυρκαγιές ή δηλητηριάσεις τροφίμων»,τονίζεται στο έγγραφο.

Αναφέρεται επίσης πως, τα μέσα μαζικής μεταφοράς παρουσιάζουν πολυάριθμες αδυναμίες στις δομές τους και αποτελούν έναν προτιμώμενο στόχο, κυρίως στους σιδηροδρομικούς σταθμούς όπου η δυνατότητα παρακολούθησης από τις δυνάμεις ασφαλείας πρέπει να βελτιωθεί.

Συντάκτης: Μίνα Αγγελίνη
Πηγή: protothema.gr