Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Ρεκόρ ταχύτητας από τη Ηyperloop One. Ποιες χώρες εκδήλωσαν ενδιαφέρον.




Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, στις 29 Ιουλίου ολοκλήρωσε τη φάση 2, «επιτυγχάνοντας ιστορικές δοκιμαστικές ταχύτητες, διανύοντας σχεδόν την πλήρη απόσταση της, μήκους 500 μέτρων, διαδρομής DevLoop στην έρημο της Νεβάδα».
Την επίτευξη ρεκόρ ταχύτητας της τάξης των 310 χλμ/ ώρα ανακοίνωσε η Hyperloop One- εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της υλοποίησης του φουτουριστικού συστήματος μεταφοράς/ τρένου υψηλότατων ταχυτήτων, Hyperloop, που ξεκίνησε ως όραμα του επιχειρηματία Έλον Μασκ. Στην ουσία το Hyperloop αποτελεί μια τεχνολογία που παραπέμπει στα «railguns» της επιστημονικής φαντασίας (αν και έχουν αρχίσει να γίνονται πραγματικότητα, χάρη στη δουλειά του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού), με χρήση ηλεκτρομαγνητισμού για την επιτάχυνση των καψουλών - «βαγονιών» σε τεράστιες ταχύτητες.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, στις 29 Ιουλίου ολοκλήρωσε τη φάση 2, «επιτυγχάνοντας ιστορικές δοκιμαστικές ταχύτητες, διανύοντας σχεδόν την πλήρη απόσταση της, μήκους 500 μέτρων, διαδρομής DevLoop στην έρημο της Νεβάδα».
Το Hyperloop One XP-1, το «pod» πρώτης γενεάς της εταιρείας, επιτάχυνε για 300 μέτρα, «γλιστρώντας» πάνω από τις «ράγες» μέσω μαγνητικής αιώρησης, πριν φρενάρει και σταματήσει εντελώς.

Βάσει των σχεδίων της Hyperloop One, επιβάτες και φορτίο φορτώνονται στο «pod» και επιταχύνουν σταδιακά μέσω ηλεκτρικής προώθησης, μέσα σε μια σήραγγα χαμηλής πίεσης. Το pod ανυψώνεται πάνω από τις «ράγες» μέσω μαγνητικής αιώρησης και «γλιστρά» σε υψηλότατες ταχύτητες, με ελάχιστη αεροδυναμική αντίσταση.

«Έχουμε αποδείξει πως η τεχνολογία μας λειτουργεί, και είμαστε τώρα έτοιμοι να μπούμε σε συζητήσεις με συνεργάτες, πελάτες και κυβερνήσεις ανά τον κόσμο σχετικά με την πλήρη αξιοποίηση της τεχνολογίας Hyperloop μας για εμπορικούς σκοπούς» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ρομπ Λόιντ.

«Μέσω ασταμάτητης προετοιμασίας, αφοσίωσης και σκληρής δουλειάς, ολοκληρώσαμε με επιτυχία τη φάση 1, αποδεικνύοντας πως η τεχνολογία της Hyperloop One λειτουργεί και ότι το Hyperloop είναι πραγματικό. Η φάση 2 ήταν πολύ πιο δύσκολη, καθώς πατήσαμε πάνω σε όλα όσα μάθαμε από τις αρχικές μας δοκιμές και επιτύχαμε μεγαλύτερες ταχύτητες σε μεγαλύτερες αποστάσεις. Είμαστε πλέον ένα βήμα πιο κοντά στο να φέρουμε το Hyperloop σε όλο τον κόσμο» είπε ο Τζος Σίγκελ, συνιδρυτής της Hyperloop One.

Μεταξύ των χωρών που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για το Hyperloop περιλαμβάνονται η Νότια Κορέα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ινδία και η Ρωσία, ενώ και άλλες εταιρείες δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο, όπως η Hyperloop Transportation Technologies, που πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία με το Korea Institute of Civil Engineering and Building Technology (KICT) και το Hanyang University για την ανάπτυξη ενός πλήρους έκτασης συστήματος Hyperloop, υπό την ονομασία HyperTube Express (HTX) στη Νότια Κορέα.

Πηγή: naftemporiki.gr