Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Ισραήλ: Εγκαινιάστηκε η σιδηροδρομική σύνδεση της Kishon με το δίκτυο της χώρας.

Στις 17 Αυγούστου εγκαινιάστηκε σιδηροδρομική σύνδεση με την περιοχή Kishon στο ανατολικό άκρο του λιμένα της Χάιφα, επιτρέποντας έτσι να κυκλοφορούν εμπορευματικές αμαξοστοιχίες κατευθείαν στους προορισμούς του δικτύου σιδηροδρόμων του Ισραήλ.

Η σύνδεση 2 χλμ. κατασκευάστηκε σε περίπου ένα χρόνο ως μέρος ενός προγράμματος συνεργασίας μεταξύ της λιμενικής αρχής και του εθνικού σιδηροδρόμου. 
«Δεν πρόκειται για τεράστιο έργο υποδομής, αλλά η συμβολή του θα είναι μεγάλη», δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Haifa Port Co, Operations, David Cohen στην τελετή εγκαινίων.

Μία από τις πρώτες χρήσεις του νέου συνδέσμου θα είναι η παράδοση ηλεκτρικών μηχανών Bombardier Transportation Traxx και βαγόνια με διπλό δάπεδο, οι πρώτες από τις οποίες προγραμματίζονται να φτάσουν σύντομα από τη Γερμανία.

Μιλώντας στα εγκαίνια του συνδετήριου έργου, ο γενικός διευθυντής της ISR Shahar Ayalon δήλωσε ότι οι μεταφορές ήταν μια «εθνική πρόκληση» που απαιτούσε συνεργασία μεταξύ διαφόρων οργανισμών. Είπε ότι οι δραστηριότητες σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών της ISR σημείωσαν έσοδα 110 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, και το όραμα της εταιρείας ήταν να είναι σε θέση να προσφέρει «υπηρεσία από πόρτα σε πόρτα από το λιμάνι στα εργοστάσια και πίσω».

«Η συνεργασία μεταξύ του λιμένα και των σιδηροδρόμων επιταχύνεται συνεχώς», πρόσθεσε ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ISR, Freight, Uri Sharir. «Τα αποτελέσματα μπορούν να παρατηρηθούν σε ολόκληρο το Ισραήλ στις επεκτάσεις πλαισίου καθώς και στον αυξημένο αριθμό των εμπορευματικών αμαξοστοιχιών».

Πηγή: railwaygazette.com