Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Πρόστιμα για… σκυλοπαραβάσεις από τη Δημοτική Αστυνομία, νόμιμη όμως η βόλτα στο Πάρκο του ΟΣΕ!

Πρόσφατα προστέθηκε τροπολογία στο φιλοζωικό νόμο 4039, που επιτρέπει στη Δημοτική Αστυνομία να κάνει ελέγχους και να βεβαιώνει παραβάσεις σχετικά με τα ζώα συντροφιάς.



Ο Δήμος Καλαμάτας γνωστοποίησε με… κρυφή χαρά την τελευταία αυτή προσθήκη την περασμένη εβδομάδα στην επίσημη ιστοσελίδα του www.Kalamata.gr, εξηγώντας ότι πρόστιμα επιβάλλονται για έλλειψη φροντίδας, ιατρικής παρακολούθησης, κακοποίηση κ.τ.λ.
Δεν ξέρει κανείς, όμως, αν θα πρέπει να κλάψει, να γελάσει ή να εξοργισθεί για το ότι κάποιος σκέφτηκε να επεκτείνει το νόμο στις δικές του επιθυμίες, προσθέτοντας αυθαίρετα στο ίδιο κείμενο την απειλή προστίμου και για είσοδο σκύλων «σε χώρους όπου απαγορεύεται (π.χ. Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων)»!
Ο νόμος περιλαμβάνει περίπου 40 παραβάσεις που επισύρουν διοικητικές κυρώσεις και «λυπητερές» από 300 ευρώ σε ιδιοκτήτες κατοικιδίων και έως δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε όσους κακομεταχειρίζονται ή εκμεταλλεύονται ζώα, αλλά για παράνομη είσοδο δεσποζόμενων ζώων οπουδήποτε, όσο κι αν το θέλουν στο Δήμο Καλαμάτας, δε γίνεται πουθενά λόγος!
Επειδή, όμως, φοβάμαι ότι μέχρι να υποχρεωθεί ο Δήμος να αποσύρει, επιτέλους, τις ήδη κριθείσες ως παράνομες (από την Επιτροπή 152 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όπου είχαν προσφύγει φιλόζωοι), απαγορευτικές για τη διέλευση ιδιόκτητων σκύλων, πινακίδες στο Πάρκο του ΟΣΕ (και τη σχετική δημοτική απόφαση) θα ζήσουμε πολλά θλιβερά επεισόδια, θα πρέπει οι πολίτες που θα λάβουν πρόστιμο για αυτό ή άλλο μη προβλεπόμενο από το ν. 4039 να ξέρουν ότι έχουν το εξής δικαίωμα: να πάνε αυτοπροσώπως ή να υποβάλουν αιτιολογημένη ένσταση εντός 10 ημερών στον προϊστάμενο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας (και εναλλακτικά, αν δεν υπάρχει, στους προϊστάμενους του Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου ή στην περιφερειακή Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής).
Συντάκτης: Χ.Ε.

Πηγή: tharrosnews.gr