Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Στην τελική ευθεία η υλοποίηση του σιδηροδρομικού έργου στη Δ. Θεσσαλία.

Ένα έργο το οποίο προβλέπεται να αποδώσει πολλαπλά οφέλη στην ανάπτυξη της Δυτικής Θεσσαλίας φαίνεται πως παίρνει το δρόμο της υλοποίησης.
Πρόκειται για το έργο της ηλεκτροκίνησης του Δικτύου Θεσσαλίας. Καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο πως θα έχουμε δύο εργολαβίες που θα πραγματοποιηθούν φέτος. Η πρώτη είναι στο τμήμα Λάρισα-Βόλος με 54εκ.ευρώ και η δεύτερη στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα με 42εκ.ευρώ. Το πρώτο έργο έργο αφορά την εγκατάσταση συστημάτων σηματοδότησης, ηλεκτροκίνησης και ETCS της υφιστάμενης μονής σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισα – Βόλος μήκους 61 χλμ περίπου.
Το δεύτερο έργο αφορά την εγκατάσταση συστημάτων σηματοδότησης, ηλεκτροκίνησης και ETCS Level 1 επί της υφιστάμενης μονής σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα μήκους 80 χλμ περίπου.

Πρόσκληση

Να σημειώσουμε πως ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, υπέγραψε προ μηνών την έκδοση της Πρόσκλησης «Αναβάθμιση σιδηροδρομικών γραμμών που ανήκουν στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ)» προϋπολογισμού 47,5 εκατ. ευρώ € (χωρίς ΦΠΑ) με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Η εν λόγω Πρόσκληση, που εκδόθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Θεσσαλίας, αφορά την ηλεκτροκίνηση του σιδηροδρόμου στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος – Καρδίτσα – Καλαμπάκα.
Η Πρόσκληση αφορά σε χρηματοδότηση έργων για συμπλήρωση / βελτίωση / αναβάθμιση τμημάτων του βασικού και αναλυτικού σιδηροδρομικού Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ) για την ενίσχυση του αξιόπιστου και σύγχρονου δικτύου του εθνικού συστήματος σιδηροδρομικών μεταφορών. Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι το έργο της ηλεκτροκίνησης της γραμμής Λάρισα – Βόλος εντάσσεται στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ και καλείται η ΕΡΓΟΣΕ να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ούτως ώστε να δημοπρατηθεί το έργο.

Πηγή: e-erevna.gr