Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Ποιες αλλαγές εξετάζει ο ΟΑΣΑ για κάρτες και εισιτήρια σε λεωφορεία - μετρό.

Εξετάζεται πραγματικά η χαμηλότερη χρέωση των εισιτηρίων το τρίωρο 6 – 9 π.μ. που θα ωφελήσει κυρίως τους πολίτες που πηγαίνουν στην εργασία τους.

Ένα εισιτήριο δωρεάν με την αγορά δεσμίδας 10 απλών ηλεκτρονικών εισιτηρίων θα δίνει σύντομα ο ΟΑΣΑ όπως λέει ο πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Τάσος Ταστάνης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το μέτρο θα αφορά και τα μειωμένα εισιτήρια Ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ αναφέρει ότι εξετάζεται η χαμηλότερη χρέωση του εισιτηρίου στις πρωινές διαδρομές 6-9 π.μ. που μετακινούνται οι πολίτες προς την εργασία τους. Επίσης για όσους κάνουν μικρές διαδρομές μέχρι πέντε στάσεις αλλά και μία καλύτερη τιμολογιακή πολιτική και για όσους αγοράζουν μηνιαία κάρτα των 30 ευρώ.
Για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ο κ Ταστάνης λέει ότι «στόχος του ΟΑΣΑ είναι ως το τέλος του χρόνου ή το πολύ στις αρχές του επόμενου, να καταργηθούν πλήρως τα σημερινά χάρτινα εισιτήρια.
«Πρόθεση τόσο της κυβέρνησης, όσο και της διοίκησης του ΟΑΣΑ, είναι με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου να υπάρξει δικαιότερη και αναλογικότερη χρέωση στο επιβατικό κοινό. Αυτό θα γίνει πράξη μόλις ολοκληρωθεί ένα πρόγραμμα συγκέντρωσης στοιχείων που ήδη «τρέχει», επισημαίνει και προσθέτει:
«Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος εξετάζεται πραγματικά η χαμηλότερη χρέωση των εισιτηρίων το τρίωρο 6 – 9 π.μ. που θα ωφελήσει κυρίως τους πολίτες που πηγαίνουν στην εργασία τους, αλλά και η μειωμένη χρέωση για όσους κάνουν μικρές μετακινήσεις με τα ΜΜΜ, όπως για διαδρομές, παραδείγματος χάριν, μέχρι πέντε στάσεις. Εξετάζεται επίσης μια καλύτερη τιμολογιακή πολιτική και για όσους αγοράζουν μηνιαία κάρτα των 30 ευρώ, αν και η τιμή αυτή διατηρήθηκε μειωμένη παρά την περυσινή αύξηση του ΦΠΑ από 13% στο 24% και στις συγκοινωνίες.
Σίγουρα,βέβαια,η πληρωμή τους θα μπορεί πλέον να γίνεται με πιστωτικές κάρτες και e-banking. Αυτό θα επιτρέψει την πληρωμή τους και με δόσεις, γεγονός που θα προτρέψει τους επιβάτες να αγοράζουν κάρτες με μεγαλύτερη διάρκεια, όπως τριμηνιαίες, εξαμηνιαίες και ετήσιες, οι οποίες μάλιστα ήδη διατίθενται με σημαντικές εκπτώσεις. Και φυσικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα διατηρηθούν όλα τα προνόμια που έχουν και σήμερα αρκετές ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως η δωρεάν μετακίνηση των ανέργων και των ΑμΕΑ και η έκπτωση 50% στους μαθητές, φοιτητές, νέους κάτω των 18 ετών και ηλικιωμένους άνω των 65 ετών».

Πηγή: thetoc.gr