Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Η "Σιδηροδρομική Εγνατία" και οι μελέτες...

Τα γράφαμε και χθες. Έρχεται η ΔΕΘ, ξανάρχεται το σίριαλ της Σιδηροδρομικής Εγνατίας. Το κείμενο που ακολουθεί έχει ενδιαφέρον (αν και η Σιδηροδρομική Εγνατία έχει ακόμη μπόλικο μέλλον) προέρχεται από συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο Καβάλας:
«Ανατέθηκαν σε τρεις εταιρείες ισάριθμες αναγνωριστικές μελέτες για τη σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Καβάλας όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Κωνσταντίνος Πετράκης μιλώντας Στο Κόκκινο Καβάλας 102,8FM και στην εκπομπή Καβάλα στο Κόκκινο. 
Ο κ. Πετράκης σημείωσε ότι υπήρξαν αρκετά γραφειοκρατικά προβλήματα και ενστάσεις, που καθυστέρησαν την έναρξη της διαδικασίας της ανάθεσης των αναγνωριστικών μελετών. Η διαδικασία θα συνεχιστεί με την αξιολόγηση και την επιλογή της καλύτερης μελέτης και θα ανατεθεί στη «νικήτρια» εταιρεία η υλοποίηση της εκπόνησης των τελικών μελετών. 
Η διαδικασία της εκπόνησης των αναγνωριστικών μελετών θα διαρκέσει 9 μήνες αλλά σύμφωνα με τον κ. Πετράκη τίποτα δεν θα σταματήσει την υλοποίηση του πάγιου αιτήματος του κόσμου της Καβάλας για σιδηροδρομική σύνδεση της πόλης».

Συντάκτης: Νίκος Γενικόπουλος
Πηγή: proininews.gr