Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Εντατικοποίηση των σχέσεων Ελλάδας-Σερβίας αποφάσισαν Κοτζιάς-Ντάτσιτς.


Σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο

Συνεργασία των δύο χωρών σε μεγάλα έργα, όπως η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη- Βελιγράδι.



Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς 
και σέρβος ομόλογός του, Ίβιτσα Ντάτσιτς
 (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

Σε τροχιά ακόμη πιο στενής συνεργασίας, σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, μπαίνουν οι σχέσεις Ελλάδας-Σερβίας, όπως διαβεβαίωσαν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε ενόψει της προετοιμασίας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας, που θα λάβει χώρα την προσεχή Πέμπτη, στη Θεσσαλονίκη, έδωσε την ευκαιρία στους δύο υπουργούς για μία αναλυτική και σε βάθος συζήτηση τόσο για τη διεύρυνση των διμερών σχέσεων, όσο και για μία επισκόπηση της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή μας, ειδικότερα στα δυτικά Βαλκάνια.

Σημειώνεται, ότι αμέσως μετά από το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί και η τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Βουλγαρίας-Σερβίας, γεγονός στο οποίο αποδόθηκε ιδιαίτερη σημασία από τους δύο υπουργούς Εξωτερικών για τις σχέσεις των τριών χωρών.

Οι κ. Κοτζιάς και Ντάτσιτς συμφώνησαν, όπως δήλωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, να εντατικοποιήσουν τις επαφές ανάμεσα στα δύο υπουργεία Εξωτερικών και να επισπεύσουν και να εμβαθύνουν τη συνεργασία των δύο χωρών σε μεγάλα έργα, όπως η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη- Βελιγράδι.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Κοτζιάς στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, τονίζοντας ότι θα ήταν μεγάλο κέρδος για την ΕΕ να την κάνει κράτος- μέλος της, καθώς, όπως είπε, δεν της κάνει κανείς κανένα χατίρι εφόσον ανήκει στον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Παράλληλα, σημείωσε ότι Ελλάδα, με την πείρα και την εμπειρογνωμοσύνη της, θα συμβάλλει στην ευρωπαϊκή πορεία της φίλης χώρας.

Πηγή : news.in.gr