Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Η Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων καλεί τους συνταξιούχους σε αγωνιστική επιφυλακή και ετοιμότητα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Διαμαρτυρια συνατξιουχων σιδηροδρομικωνΣε αγωνιστική επιφυλακή και ετοιμότητα καλεί τους συνταξιούχους η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE- ΝΑΤ - ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ - ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ), που σε πρόσφατη συνεδρίασή της εκτίμησε την αγωνιστική πορεία του συνταξιουχικού κινήματος .

Χαιρετίζοντας τις δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχων που πήραν μέρος στις 34 συσκέψεις - συγκεντρώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους νομούς της χώρας, τις 18 της Αττικής και τις τρεις περιφερειακές μεγάλες συγκεντρώσεις που έγιναν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ρέθυμνο, «η ΣΕΑ καλεί τα 280 σωματεία της το διάστημα του καλοκαιριού να συνεχίσουν τη δράση τους, να συζητήσουν με τα μέλη τους τη μέχρι τώρα πορεία και δράση του συνταξιουχικού κινήματος και να βρίσκονται σε ετοιμότητα».

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, «η κυβέρνηση ετοιμάζεται για την εφαρμογή των νέων αντισυνταξιουχικών μέτρων που πρόσφατα ψήφισε και προβλέπουν νέες μειώσεις στις συντάξεις, αυτόματους κόφτες, αύξηση της φορολογίας μέσω της μείωσης του αφορολόγητου ποσού, αλλά και την απαγόρευση αυξήσεων στις συντάξεις μέχρι το 2023».

Παράλληλα, η ΣΕΑ υπογραμμίζει πως «το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς αποπροσανατολιστικής εκστρατείας σε βάρος των συνταξιούχων, με πρωταγωνιστές κάποιο "Δίκτυο Συνταξιούχων", που έχει αναχθεί, με τη συνδρομή ορισμένων ΜΜΕ που το προβάλλουν, σε "ντίλερ" μεγαλοδικηγορικών γραφείων. Καθημερινά με την προβολή τους καλλιεργούν τη λογική τις προσφυγής των συνταξιούχων στα δικαστήρια... απαλλάσσοντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τη σημερινή από τις πολιτικές τους ευθύνες για τις περικοπές». Ομως, όπως σημειώνει η ΣΕΑ, «κρύβουν ότι ορισμένες θετικές αποφάσεις της Δικαιοσύνης καταργήθηκαν με νόμους, αλλά και αποφάσεις της οι οποίες είναι άκρα αντεργατικές, τόσο των ελληνικών όσο και των ευρωπαϊκών δικαστηρίων», και προσθέτει πως «είναι γνωστό ότι η ΣΕΑ το θέμα της παρακράτησης του ποσοστού για την Υγεία το έχει θέσει από την αρχή των μειώσεων των συντάξεών μας σε όλους, υπουργούς και τους πρωθυπουργούς κ.κ. Αντ. Σαμαρά, Αλ. Τσίπρα, για την κατάργηση της παρακράτησης στο αρχικό ποσό της σύνταξης, αλλά και συνολικά την κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία στους συνταξιούχους, γιατί τα χρήματα τα έχουν πληρώσει σε όλο τον εργασιακό τους βίο».

Γι' αυτό, μπροστά στη νέα εκστρατεία εκ μέρους του «Δικτύου» για προσφυγές στα δικαστήρια, η ΣΕΑ «καλεί τους συνταξιούχους να μην τρέχουν στους δικηγόρους και τα νομικά γραφεία. Οποιαδήποτε ενέργεια χρειάζεται να γίνεται οργανωμένα και σε συνεργασία με τις συνδικαλιστικές μας οργανώσεις». Τονίζει πως «είναι ευθύνη της κυβέρνησης να δώσει άμεση λύση σε αυτό το ζήτημα» και σε κάθε περίπτωση «λύσεις στα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι αντισυνταξιουχικές αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων δεν μπορούν να δώσουν τα δικαστήρια, αλλά ο οργανωμένος αγώνας συνταξιούχων, εργαζομένων και του λαού».


Πηγή: rizospastis.gr