Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Νέα εποχή για τον Προαστιακό.

Ηλεκτροκίνηση από σήμερα μέχρι και τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Αθηνών. Μέχρι τον Νοέμβρη και στον Πειραιά. 

Η νέα εποχή για τον Προαστιακό της Αθήνας ξεκινά σήμερα, με την ηλεκτροκίνηση να λειτουργεί από Χαλκίδα έως και την Αθήνα, αλλά και με μια προσωρινή ταλαιπωρία για τους επιβάτες που χρησιμοποιούν το τρένο για το τμήμα Αεροδρόμιο - ΣΚΑ καθώς θα υπάρξει προσωρινή μείωση των δρομολογίων, από τρία την ώρα σε δύο την ώρα, έως το τέλος του χρόνου, λόγω των απαραίτητων εργασιών στις Αχαρνές.

Τα επόμενα έργα

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η προσπάθεια για αναβάθμιση του Προαστιακού και του Σιδηροδρόμου ευρύτερα συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και, μέσα στο φθινόπωρο, η ηλεκτροκίνηση θα φτάσει έως και τον Πειραιά. Ταυτόχρονα, θα προκηρυχθούν η Β’ φάση του Σταθμού Λαρίσης και η υπογειοποίηση των Σεπολίων.
Ο κεντρικός σταθμός της Αθήνας συνεχίζει να εκσυγχρονίζεται, διαθέτοντας πλέον πέντε νέες γραμμές, τρεις νέες, σύγχρονες, στεγασμένες αποβάθρες επιβατών, νέα υπόγεια διάβαση που συνδέει τις νέες εγκαταστάσεις με σύγχρονους ανελκυστήρες και κυλιόμενες σκάλες και στεγασμένες προσβάσεις προς τους χώρους του παλιού σταθμού. Οι νέες εγκαταστάσεις υποστηρίζονται από σύγχρονα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα, ενώ ο Σταθμός διαθέτει και όλους τους αναγκαίους βοηθητικούς χώρους για την λειτουργία του.
Ο εκσυγχρονισμός του Σταθμού και η υπόγεια διασύνδεση του με το Μετρό της Αθήνας θα ολοκληρωθεί με νέες εργολαβίες που θα προκηρυχθούν από την ΕΡΓΟΣΕ το Φθινόπωρο 2017.

Πηγή: news247.gr