Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Υποψήφια η «Αττικό Μετρό» για την κατασκευή του τραμ του Τελ Αβίβ

Την υποψηφιότητα της Αττικό Μετρό Α.Ε. στο διαγωνισμό για τη διαχείριση του έργου μελέτης και κατασκευής του ηλεκτρικού τρένου (τραμ) του Τελ Αβίβ, παρουσίασαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο πρόεδρος της εταιρείας Γιάννης Μυλόπουλος.

Στη διάρκεια επίσκεψής τους στο Ισραήλ, οι κ.κ. Σπίρτζης και Μυλόπουλος ενημερώθηκαν για το σχεδιασμό των έργων υποδομών του Ισραήλ και υπογράμμισαν στους ομολόγους τους την εμπειρογνωμοσύνη της «Αττικό Μετρό» και το συγκριτικό πλεονέκτημά της ως προς την αναλογικότητα που παρουσιάζει η κατασκευή και η διαχείριση ενός τέτοιου έργου με σύγχρονα δεδομένα, καθώς και το ενδιαφέρον της χώρας μας για τη διεκδίκηση του διαγωνισμού και στη μητροπολιτική μεταφορική αρχή του Τελ Αβίβ.

Επίσης, συμφωνήθηκε η ανάπτυξη στενότερης συνεργασίας των δύο χωρών σε όλους τους τομείς των μεταφορών με σύναψη σχετικού Μνημονίου Κατανόησης στο άμεσο μέλλον και ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ των στελεχών και αρμοδίων Φορέων σε ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων όπως η κατασκευή, η διαχείριση υποδομών και η λειτουργία όλων των τύπων αστικών συγκοινωνιών αλλά και η συνεργασία στην έρευνα για την ανάπτυξη αυτοματοποιημένων μέσων μεταφοράς.

Συντάκτης: Ισίδωρος Ρούσσος
Πηγή: athina984.gr