Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Στις 31 Ιουλίου παρατάθηκε η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την γραμμή 4 του Μετρό.


Παράταση λίγων ημερών έδωσε η Αττικό Μετρό στην εκδήλωση αρχικού ενδιαφέροντος για το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του Μετρό.

Έτσι, στις 31 Ιουλίου λήγει η προθεσμία εκδήλωσης αρχικού ενδιαφέροντος για το τμήμα Άλσος Βεΐκου – Γουδή.

Το έργο, το οποίο εξαγγέλλεται επί σειρά ετών, θα επιφέρει θεαματικές αλλαγές σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως το Γαλάτσι, η Κυψέλη, η Καισαριανή και του Ζωγράφου. Θα κατασκευαστεί ως «κλασικό» δημόσιο έργο, με χρηματοδότηση από το ΣΕΣ και με προϋπολογισμό 1,4 – 1,5 δισ. ευρώ, η οποία μένει να εξασφαλιστεί.
Για το δεύτερο τμήμα της γραμμής 4 (Γαλάτσι – Μαρούσι), ύψους 1,9 δις., θα υπάρξουν αλλαγές στους σταθμούς και στις εναλλακτικές παραλλαγές χαράξεων. Για το τμήμα αυτό, θα αναζητηθούν συνέργιες με ιδιώτες (παραχώρηση, ΣΔΙΤ).

Οι 14 σταθμοί

Η α΄ φάση της γραμμής 4 του Μετρό ξεκινά από την περιοχή του Γαλατσίου (Άλσος Βεΐκου) και διαμέσου της Κυψέλης, του Γκύζη, των Εξαρχείων και του Κολωνακίου φθάνει στο ιστορικό κέντρο και «ανεβαίνει» από Καισαριανή για Ιλίσια, Ζωγράφου και Γουδή.
Η Γραμμή θα συναντά το υφιστάμενο δίκτυο σε δύο σημεία (σταθμοί Πανεπιστήμιο και Ευαγγελισμός).
Οι σταθμοί είναι οι εξής: Aλσος Βεΐκου – Γαλάτσι – Κυψέλη – Δικαστήρια – Λ. Αλεξάνδρας – Εξάρχεια – Ακαδημία – Κολωνάκι – Ευαγγελισμός – Καισαριανή – Νήαρ Ήστ – Ιλίσια – Ζωγράφου – Γουδή.

Πηγή: metaforespress.gr