Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Επενδύσεις 12 δισ., μέσω της ΕΤΕπ, σε μεταφορές, ενέργεια, δίκτυα.

Νέα χρηματοδότηση, ύψους 12,4 δισ. ευρώ, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), στηρίζοντας συνολικά 63 έργα στους κλάδους των μεταφορών, των ΑΠΕ και της ενεργειακής ασφάλειας.

Επίσης, συμφωνήθηκε η χρηματοδότηση έργων τραμ και ενίσχυσης δικτύου-ίντερνετ.

«Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα υποστηρίζει νέες επενδύσεις σε βιώσιμες μεταφορές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, βοηθώντας τις μικρές επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Η σειρά νέων έργων που εγκρίθηκαν σήμερα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα βελτιώσει τις επιχειρηματικές ευκαιρίες, θα εξασφαλίσει καλύτερη πρόσβαση σε καθαρό νερό, “πράσινη ενέργεια”, διαδίκτυο και κινητή τραπεζική, υγεία και εκπαίδευση και θα αναβαθμίσει τις μεταφορές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΤΕπ, Werner Hoyer.

«Πράσινο» για 14 έργα μεταφορών

Αναφορικά με τον κλάδο των μεταφορών, η ΕΤΕπ έδωσε την έγκρισή της για τη χρηματοδότηση 14 έργων με το ποσό των 5 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, στα ΜΜΜ, θα επενδυθούν 1,5 δισ. στην νέα γραμμή 15 του Μετρό στο Παρίσι, 500 εκατ. για την κατασκευή και τοποθέτηση τροχαίου υλικού στη γραμμή του Μετρό στην πόλη Μπανγκαλόρ της Ινδίας.

Στο σιδηρόδρομο, θα χρηματοδοτηθούν έργα σε Λιέγη, Βρέμη, Τύνιδα, ενώ στη ναυτιλία θα δαπανηθούν χρήματα για τη βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων στο Αμβούργο.

Ακόμη, η Τράπεζα ενέκρινε τη χρηματοδότηση νέων συστημάτων οδοποιίας και αυτοκινητοδρόμωνσε Γερμανία, Ολλανδία, Λετονία και Βοσνία, παράλληλα με την υποστήριξη ενός νέου ηλεκτρονικού συστήματος τηλεδιοδίων HGV στη Σλοβενία.

Τέλος, θα δοθούν 546 εκατ. για την ανανέωση του στόλου αεροσκαφών των KLM Cityhopper και Air Nostrum, που πραγματοποιούν πτήσεις σε άγονες γραμμές.

Πηγή: metaforespress.gr