Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Στους δρόμους ξανά οι συνταξιούχοι.

Στους δρόμους κατεβαίνουν σήμερα οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στις 10 το πρωί, στην πλατεία Κοτζιά και πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Ο νέος γύρος αντιδράσεων των απομάχων της εργασίας στα νέα μέτρα ξεκίνησαν χθες από την Θεσσαλονίκη, συνεχίζονται σήμερα στην Αθήνα, αύριο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λέσβο, ενώ έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο την Τετάρτη 21 του μηνός, στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, σε κατάσταση φτωχοποίησης έχουν περιέλθει 8 στους 10 συνταξιούχους, ενώ οι επερχόμενες παρεμβάσεις στις συντάξεις σε συνδυασμό με τις μνημονιακές περικοπές που έχουν ήδη γίνει, θα εκτοξεύσουν την μείωση του εισοδήματος των συνταξιούχων στο 70%. Συνολικά, λόγω των μνημονιακών περικοπών ύψους 50 δισ. ευρώ έως 31/12/2016 και κάθε μήνα από 1/1/2017, αφαιρούνται 848 εκ. ευρώ μηνιαίως.

Σχεδόν 1.200.000 συνταξιούχοι λαμβάνουν κύρια σύνταξη κάτω από 500 ευρώ, ενώ οι επικουρικές συντάξεις, έχουν συρρικνωθεί δραματικά καθώς οι 7 διαδοχικές μειώσεις που έχουν επιβληθεί, αγγίζουν ή και ξεπερνούν το 78%.
Επιπλέον, οι συνταξιούχοι θα χάσουν έως 3 συντάξεις το 2019 εξαιτίας της μείωσης κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των κύριων καταβαλλόμενων συντάξεων, τη μείωση κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των επικουρικών συντάξεων, τη κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων (συζύγου και τέκνων) από όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, το «πάγωμα» των αυξήσεων σε όλες τις συντάξεις και την κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Συντάκτης: Δημήτρης Κωστάκος
Πηγή: athina984.gr