Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Παιδικά τρενάκια, τσέχικη μπύρα και επιχειρηματικότητα.



Μια συλλογή από παιδικά τρενάκια, αγάπη για καλή τσέχικη μπύρα και επιχειρηματικός νους είναι τα συστατικά της επιτυχίας του Πετρ Φρίντριχ. Ο εφευρετκός Τσέχος, πραγματοποίησε το όνειρο πολλών: έκανε το χόμπι του, δουλειά.
Κατασκεύασε μια μίνι σιδηροδρομική γραμμή μήκους 400 μέτρων μέσω της οποίας σερβίρεται μπίρα στην ιδιόκτητη μπιραρία στην Πράγα.



Ο Πετρ Φρίντριχ εξηγεί:

«Αναζητούσαμε ένα ενδιαφέρον μέρος στις Ηνωμένες Πολιτείες και καταλήξαμε στο Σικάγο. Στην απόφασή μας συνέβαλε το ότι θέλουμε να παράξουμε μπίρα. Στην πόλη υπάρχει επίσης μεγάλη κοινότητα Γερμανών που ξέρουν τι θα πει μπίρα ενώ βρήκαμε και έναν αρκετά μεγάλο χώρο. Για την ώρα, οριστικοποιούμε τις λεπτομέρειες του συμβολαίου».
Αν όλα πάνε καλά, το επιχειρηματικό σχέδιο του Πετρ Φρίντρχ προβλέπει το άνοιγμα 30 εστιατορίων και εν συνεχεία στόχος είναι η αγορά της Κίνας.
Στην κινεζική αγορά ο Τσέχος που έχει κάνει το αγαπημένο του παιδικό παιχνίδι επιχείριση σκοπεύει να επεκταθεί μέσω franchising. 120 εστιατόρια είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν μέσα στα επόμενα 15 χρόνια.
Στην Ευρώπη όσοι θέλουν να πιουν μπύρα από το παιδικό βαγόνι θα πρέπει να κάνουν μια βόλτα στην πρωτεούσα της Τσεχίας.




Πηγή: gr.euronews.com