Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Αντιπαράθεση για την κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Ραψάνης και η μη λειτουργία του σιδηροδρομικού σταθμού Ευαγγελισμού.

«Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται»ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤ. ΓΚΑΝΑΤΣΙΟΥ ΣΕ ΑΧ. ΔΙΨΑΝΑ

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στον Δήμο Τεμπών για τρία κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο, κυρίως τους δημότες του αλλά και ευρύτερα, όπως η επαναλειτουργία των διοδίων στην Κοιλάδα των Τεμπών, η κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Ραψάνης και η μη λειτουργία του σιδηροδρομικού σταθμού Ευαγγελισμού.

Μετά την απάντηση του αντιδημάρχου κ. Αχιλλέα Διψάνα στον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ελάτειας κ. Αντώνη Γκανάτσιο, ο τελευταίος επανέρχεται προς τον κ. Διψάνα αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις, αφήνοντας παράλληλα σαφείς αιχμές ότι για το θέμα της μη επαναλειτουργίας των διοδίων στην Κοιλάδα των Τεμπών «η δημοτική αρχή δεν επέτρεψε τους προέδρους προσκείμενους σ’ αυτή να συμμετάσχουν σε σύσκεψη όλων των προέδρων».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γκανάτσιος σημειώνει: «Σε απάντηση των όσων ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεμπών στην «Ε» εκπροσωπώντας τη δημοτική αρχή και αφορούν στην επαναλειτουργία των διοδίων στην κοιλάδα των Τεμπών, το Αστυνομικό Τμήμα Ραψάνης και τον σταθμό ΟΣΕ του Ευαγγελισμού ένα έχω να πω: «Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται». Ψυχραιμία κ. αντιδήμαρχε και κύριοι της δημοτικής αρχής του Δήμου Τεμπών, δεν ξέρατε πως ότι σπείρατε αυτό θα θερίσετε; Τώρα ήρθε η στιγμή που όλα τα βρίσκετε μπροστά σας. Τέρμα τα ψέματα.

Κύριε αντιδήμαρχε και κύριοι της δημοτικής αρχής του Δήμου Τεμπών, σας αφήνουμε στην κρίση των κατοίκων του Δήμου και όσο να θέλετε να αποδείξετε πως είστε παρών σε ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία μας είναι πλέον αργά, η πραγματικότητα σας διαψεύδει».

Και ο κ. Γκανάτσιος συνεχίζει: «…Οπως βλέπετε κ. αντιδήμαρχε, σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, για το καλό του τόπου μου, εγώ προσωπικά ήμουν παρών σ’ αυτή τη συγκέντρωση όπως και άλλοι πρόεδροι, και ομοφώνως καταλήξαμε σε ψήφισμα μη επαναλειτουργίας των διοδίων στην παλιά τους θέση, το οποίο προσωπικά, επέδωσα στον ίδιο τον πρωθυπουργό, κατά τα εγκαίνια της σήραγγας.

Θα θέλαμε όμως να μάθουμε, όχι μόνο εμείς ως πρόεδροι, αλλά και οι κάτοικοι του Δήμου μας, γιατί για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν επιτρέψατε να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση οι πρόεδροι της παράταξής σας, ενώ είχαν ενημερωθεί, έτσι ώστε να βοηθήσουν την προσπάθειά μας αυτή για το καλό των κατοίκων.

Σε ό,τι αφορά στο Αστυνομικό Τμήμα Ραψάνης, ήταν μεγάλη επιτυχία η ενεργοποίηση του Τοπικού Αστυνόμου, και η ταυτόχρονη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Ραψάνης!

Ξεχνάτε ότι, μέχρι πρότινος, μας διαβεβαιώνατε, ως δημοτική αρχή, ότι σύμφωνα με τις διαπραγματεύσεις σας με αρχές και πολιτικούς παράγοντες, το Αστυνομικό Τμήμα Ραψάνης δεν θα καταργηθεί και θα παραμείνει ως έχει!

Αποδείχθηκε όμως ότι όλα αυτά που λέγατε ήταν λόγια του αέρα και έχετε τεράστια ευθύνη, ως δημοτική αρχή, ευθύνη που είναι αποκλειστικά δική σας, λόγω της ανικανότητάς σας, και μην ψάχνετε για εξιλαστήρια θύματα.

Τέλος για τη λειτουργία του σταθμού ΟΣΕ στον Ευαγγελισμό, και εδώ δεν έχετε το θάρρος να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να πείτε την αλήθεια στους κατοίκους της περιοχής.

Η αλήθεια είναι μία κ. αντιδήμαρχε και ας κάνετε πως δεν την ξέρετε.

Ποτέ δεν ασχοληθήκατε και δεν ενδιαφερθήκατε γι’ αυτόν το σταθμό και πρέπει να απολογηθείτε στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας, που θέλουν να ταξιδέψουν σιδηροδρομικώς, για ποιο λόγο τους ταλαιπωρείτε στέλνοντάς τους με την αδιαφορία σας και την ανικανότητά σας που σας διακατέχει στους σταθμούς Ραψάνης και Λάρισας.

Και ο κ. Αντ. Γκαντάτσιος ολοκληρώνει την απάντησή του σημειώνοντας: «Κύριε αντιδήμαρχε και κύριοι της δημοτικής αρχής, δεν έχετε να μας παρουσιάσετε και να μας πείτε τίποτα πια. Το μόνο που κάνετε είναι να τρέχετε για να σωθείτε με οποιονδήποτε τρόπο, αποσείοντας από πάνω σας κάθε ευθύνη για τις παραλείψεις, αστοχίες και αποτυχίες στα χρόνια της θητείας σας».


ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Πηγή: eleftheria.gr