Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Σταθείτε και στις δύο πλευρές της κυλιόμενης σκάλας.

Αυτή η καινοτομία τρομοκράτησε κάποιους επιβάτες το 2015 όταν δοκιμάστηκε στο σταθμό Holborn του μετρό στο Λονδίνο, αλλά τώρα θεωρείται πλέον απόλυτα λογική. 

Παραδοσιακά, στις βρετανικές κυλιόμενες σκάλες λειτουργεί μια αργή και μια γρήγορη λωρίδα, επιτρέποντας στους ανθρώπους που βιάζονται να χρησιμοποιούν την αριστερή πλευρά, ενώ οι υπόλοιποι στέκονται δεξιά. Το αποτέλεσμα είναι οι βιαστικοί της αριστερής λωρίδας να θυμώνουν όταν ένας αθώος τουρίστας μπλοκάρει την πορεία τους. Ωστόσο, μια κυλιόμενη σκάλα με μια άδεια λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας δεν εξυπηρετεί πραγματικά.
Για να μειωθεί η συμφόρηση στις κυλιόμενες σκάλες, πρέπει όλοι να στέκονται (Dan Kitwood/Getty Images/Ideal Images)

Όταν οι άνθρωποι στέκονται, μπορούν να βρεθούν πολύ πιο κοντά ο ένας στον άλλο από ό,τι όταν περπατούν ή τρέχουν. Επιπλέον λίγοι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να ανέβουν περπατώντας σε μεγάλο ύψος. Έτσι σε μια κυλιόμενη σκάλα που λειτουργεί με τον παραδοσιακό τρόπο (οι επιβάτες στέκονται δεξιά και αφήνουν ελεύθερη την αριστερή λωρίδα για τους βιαστικούς) υπάρχει απλά λιγότερος χώρος. Αν λοιπόν θέλετε να μειωθεί η συμφόρηση στο κάτω μέρος της σκάλας, πρέπει όλοι να στέκονται.

Πηγή: protagon.gr