Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Ανοικτή επιστολή του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΕΣΣΤΥ Παναγιώτη Κλειδόπουλου.

Με ανοικτή επιστολή του που απευθύνεται , στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ Σπίρτζη Χρήστο, στον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Μαυραγάνη Νίκο, στον Γ. Γραμματέα Υποδομών και Μεταφορών κ Βούρδα Αθανάσιο, καθώς και στην διοίκηση της Ελληνικής Εταιρίας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της (ΕΕΣΣΤΥ) κ. Παναγιώτης Κλειδόπουλος καταθέτει τον προβληματισμό του για την λειτουργία του σιδηροδρόμου , θέτοντας ταυτόχρονα μια σειρά από ερωτήματα υπό το πρίσμα νέων δεδομένων.


Στην επιστολή του ο κ. Κλειδόπουλος αναφέρει: 

"Ο χρόνος κυλά, το έγκλημα συνεχίζεται, οι ιθύνοντες σφυρίζουν αδιάφορα. Βιώνοντας την εφαρμοζόμενη πολιτική του μονόδρομου, με την απαράδεκτη και καταστροφική για την χώρα διάσπαση του σιδηροδρόμου, ως σιδηροδρομικός αισθάνομαι ότι πραγματοποιήσαμε όλα όσο έπρεπε να κάνουμε για να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική του ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου, όχι μόνο για να προστατέψουμε τις θέσεις εργασίας μας αλλά πρωτίστως για διασφαλίσουμε την περιουσία του ελληνικού λαού.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δυστυχώς αλλάζει (κρατικά) χέρια και όπως όλοι μας γνωρίζουμε σύντομα θα ονομάζεται TRΕNITALIA. Το τροχαίο υλικό το οποίο χρησιμοποιεί συντηρείται και συνεχίζει να είναι αξιοποιήσιμο. Ο υπόλοιπος στόλος ο οποίος είναι μεγαλύτερος αριθμητικά από αυτόν που χρησιμοποιεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πού βρίσκεται; γιατί δεν συντηρείται; γιατί σαπίζει; γιατί απαξιώνεται; κρύβονται σκοπιμότητες; είναι πράγματι άχρηστος και μη αξιοποιήσιμος, δεν θέλουμε ούτε την μεταπώληση του; όπως έχει συμβεί και κατά το παρελθόν με άλλο τύπο τροχαίου υλικού, ( πώληση σε τρίτες χώρες ), υπάρχει θέμα έλλειψης ικανότητας διαχείρισης; Ποιοι είναι υπεύθυνοι; Γιατί δεν ανησυχούν; γιατί όλο αυτό το διάστημα μετά τον τεμαχισμό του ΟΣΕ δεν υπάρχει μεταξύ της ΓΑΙΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ διεταιρική σύμβαση, όπως θα έπρεπε εφόσον εφαρμόζεται η πολυπόθητη διάσπαση του. Το τροχαίο υλικό είναι περιουσία του Ελληνικού λαού για το οποίο φορολογήθηκε και σήμερα ο ίδιος στερείται τα της καθημερινότητας προκειμένου να αποπληρώσει χρέη και πολλές άλλες αμαρτίες που δεν έκανε. Ούτε εξουσιοδοτήθηκε κάποιος ούτε κανείς δικαιούται να αφήνει την περιουσία του Ελληνικού Λαού να σαπίζει.

Εδώ προκύπτουν ζητήματα για τα οποία θα πρέπει να αναζητηθούν πλέον νομικές ευθύνες εκτός των πολιτικών ευθυνών, δεν γίνεται πάντα να πληρώνει ο φορολογούμενος, είναι ώρα να πληρώσουν εκείνοι που συμβάλουν στην απαξίωση της περιουσίας μας. 

Ως Έλλην πολίτης αλλά και ως Εκπρόσωπος των εργαζομένων του Δ.Σ. της ΕΕΣΣΤΥ σας δηλώνω ότι δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό το καταστροφικό έργο". 

Κλειδόπουλος Παναγιώτης
Εκπρόσωπος Εργαζομένων Δ.Σ. ΕΕΣΣΤΥ