Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

ΟΣΕ: ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΑΔΕΝΔΡΟ.

 -Έχει αρχίσει η στρώση της γραμμής στο τμήμα που έγινε το δυστύχημα της 13ης Μαΐου.
 -Προβληματική και με καθυστερήσεις, προς το παρόν, η κίνηση.

Περίπου μια εβδομάδα ακόμη θα χρειαστεί για να ολοκληρωθούν οι επισκευαστικές εργασίες στο δίκτυο του ΟΣΕ, στο Άδενδρο, μετά τον εκτροχιασμό του τραίνου, στις 13 Μαΐου, που κατέληξε στον θάνατο τριών ατόμων, μεταξύ αυτών και του μηχανοδηγού αλλά και τον τραυματισμό έξι επιβατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, οι βλάβες που υπέστη το δίκτυο στο σημείο του ατυχήματος ήταν μεγάλες και το κόστος επισκευής είναι βέβαιο ότι θα υπερβεί κατά πολύ το 1 εκατ. ευρώ κι’ ίσως ακόμη ξεπεράσει και τα 2 εκατομμύρια.

Ήδη την Τρίτη παραλήφθηκαν τα ανταλλακτικά και έχει αρχίσει να στρώνεται η γραμμή ενώ από αύριο Πέμπτη θα αρχίσει να εργάζεται και το συνεργείο για την αποκατάσταση της ηλεκτροκίνησης. Επίσης, θα πρέπει να ελεγχθεί και αποκατασταθεί η οπτική ίνα στο τμήμα αυτό.

Η αποκατάσταση των βλαβών το ταχύτερο, είναι αναγκαία αφού σήμερα η κίνηση των τραίνων στο τμήμα που έγινε το δυστύχημα, στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, γίνεται με μονοδρόμηση και με την χρήση ντιζελομηχανών, με αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις στα δρομολόγια στην πιο πυκνή σε κίνηση γραμμή του δικτύου του ΟΣΕ.

Σε ό,τι αφορά τις υποδομές των σιδηροδρόμων πρέπει να σημειωθεί ότι στο τμήμα Πλατύ – Θεσσαλονίκη η φωτοσήμανση έχει τεθεί σε λειτουργία αλλά δοκιμαστική ενώ για την τηλεδιοίκηση, πληροφορήθηκε η Voria.gr, θα πρέπει να γίνει συμπληρωματική σύμβαση.

Σε ό,τι αφορά τα τραίνα, αυτά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα νοικιάζει από την ΕΕΣΣΤΥ και βεβαίως, αναμένεται , ότι με το που θα περάσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική Trenitalia, θα ανανεωθούν και θα συμπληρωθούν βαγόνια και μηχανές της Εταιρείας.


Συντάκτης: Άννη Καρολίδου
Πηγή: voria.gr