Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Δυσφορία στις Βρυξέλλες για την στήριξη της κυβέρνησης στην Έκθεση γελοιογραφίας στο Μετρό.

Ενοχλημένοι εμφανίζονται κύκλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την στήριξη της Κυβέρνησης στην Έκθεση της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων, που φιλοξενείται από την περασμένη Κυριακή στον σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα».
Αν επρόκειτο για μια απλή καλλιτεχνική έκθεση, το θέμα δεν θα απασχολούσε κανέναν, με δεδομένη (και ευτυχώς απολύτως σεβαστή) την ελευθερία της έκφρασης, αναφέρουν. Ωστόσο, η στήριξη της Εκθεσης Γελοιογράφων «Γλυκειά Ευρώπη», στον σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα» από τη Βουλή των Ελλήνων, την Περιφέρεια Αττικής, τη ΣΤΑΣΥ και το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ χαρακτηρίζεται από αξιωματούχους της ΕΕ ως «unfair».

Κύκλοι των Βρυξελλών υποστηρίζουν ότι, η ελληνική Βουλή στηρίζει μία έκθεση με δεκάδες γελοιογραφίες που συνδέουν την ΕΕ με το ναζισμό, ενισχύουν τα ευρωδιχαστικά μηνύματα με τη συνήθη επίθεση στη Μέρκελ και τους Γερμανούς και επιπλέον προκαλεί (επικοινωνιακά) εμπόδια σε εκείνους, που σταθερά τους τελευταίους μήνες επιχειρούν με κάθε πολιτικό κόστος να στηρίξουν φιλελληνικές θέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Έκθεση, που εγκαινίασε την Τρίτη 16 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης επρόκειτο να επισκεφθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος ωστόσο προτίμησε να μην συνδέσει την παρουσία του με το περιεχόμενό της.

Σημειώνεται ότι, στην έκθεση εκτός από τα έργα 29 Ελλήνων γελοιογράφων, περιλαμβάνονται και γελοιογραφίες 28 σημαντικών Βρετανών σκιτσογράφων που δημοσιεύουν στις μεγαλύτερες εφημερίδες του Ηνωμένου Βασιλείου, με αφορμή το Brexit αλλά και όλα όσα συμβαίνουν στις μέρες μας στη Γηραιά Ήπειρο.

Πηγή: Αθήνα 9.84