Τρίτη 16 Μαΐου 2017

ΗΠΑ: Σπάνιες φωτογραφίες από το μετρό της Νέας Υόρκης του `70 και του `80.

Ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη που μπορούσες να βρεθείς.
Τις δεκαετίες του ’70 και το ’80, το μετρό της Νέας Υόρκης ήταν απλησίαστο, καθώς ήταν ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη που θα μπορούσες να βρίσκεσαι.
Ευτυχώς για εμάς, ώστε να μπορέσουμε να καταλάβουμε το γιατί, ο Ελβετός φωτογράφος Willy Spiller είχε την τόλμη και την καλοσύνη να βρίσκεται εκεί και να τραβήξει μια σειρά από σκοτεινές και ωμές φωτογραφίες, του «Hell on Wheels».

Ήταν κάτοικος του «Μεγάλου Μήλου» την επταετία μεταξύ 1977 και 1984. Ο Spiller ήταν αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας της γέννησης της Rap και του Graffiti. Δυστυχώς, έγινε μάρτυρας και στην αύξηση της εγκληματικότητας, μεγάλο μέρος της οποίας εκτυλίχθηκε στο μετρό της πόλης. Το 1980 η εγκληματικότητα στο μετρό ήταν τόσο μεγάλη που η αστυνομία της Νέα Υόρκης είχε περίπου 2.300 αστυνομικούς να περιπολούν στους διαδρόμους του.

Παρόλο που οι φωτογραφίες του Spiller πρωτοεμφανίστηκαν το 1984, η συλλογή «Hell on Wheels» επανεκτυπώθηκε σε μια περιορισμένη έκδοση. «Αυτές οι φωτογραφίες δεν λένε μια ιστορία εγκλήματος και κινδύνου», έγραψε στον πρόλογο του βιβλίου ο Δρ. Tobia Bezzola. «O Spiller δεν ανακαλύπτει το σκοτάδι στο μετρό αλλά ένα ιδιοσυγκρασιακό δικό του βασίλειο».

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες:


































Πηγή: e-radio.gr