Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

ΗΠΑ: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από πυρά ενόπλου στο μετρό στην Ατλάντα.

Συνελήφθη ο δράστης


«Καθώς το τρένο βρισκόταν εν κινήσει, ο ύποπτος πυροβόλησε επανειλημμένα προς τα θύματα», ανέφερε ο υπαρχηγός της αστυνομικής διεύθυνσης της αρχής των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Ένας άνδρας άνοιξε πυρ μέσα σε έναν συρμό του μετρό της Ατλάντας που βρισκόταν εν κινήσει χθες, σκοτώνοντας έναν επιβάτη και τραυματίζοντας άλλους τρεις πριν συλληφθεί στον επόμενο σταθμό, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Το επεισόδιο εκτυλίχτηκε σε συρμό της Μπλε Γραμμής περί τις 16:30, λίγο μετά την αναχώρησή του από έναν σταθμό στο δυτικό τμήμα της πόλης, δήλωσε ο Τζόζεφ Ντόρσεϊ, υπαρχηγός της αστυνομικής διεύθυνσης της αρχής των μέσων μαζικής μεταφοράς (Metropolitan Atlanta Rapid Transit Authority, MARTA).

«Καθώς το τρένο βρισκόταν εν κινήσει, ο ύποπτος πυροβόλησε επανειλημμένα προς τα θύματα», ανέφερε ο Ντόρσεϊ. Τα τρία πρόσωπα που τραυματίστηκαν εκτιμάται ότι έχουν διαφύγει τον κίνδυνο. Ένας πέμπτος άνθρωπος υπέστη τραυματισμό στον αστράγαλό του καθώς οι επιβάτες προσπαθούσαν απεγνωσμένα να απομακρυνθούν από τον οπλοφόρο.

Όλα τα θύματα, όπως και ο ύποπτος, ήσαν περίπου 30 ετών, σύμφωνα με τον Ντόρσεϊ.

Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλέστηκε το τηλεοπτικό δίκτυο WGCL της Ατλάντας ανέφεραν ότι ο άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον επιβατών αδιακρίτως.

Η αστυνομία συνέλαβε τον φερόμενο ως δράστη στον σταθμό Ουέστ Λέικ και κατέσχεσε ένα όπλο, ανέφερε ο Ντόρσεϊ. Δεν έκανε καμιά εκτίμηση για τα κίνητρα του υπόπτου. Περιορίστηκε να πει ότι για την υπόθεση διεξάγεται έρευνα.

Η MARTA ανακοίνωσε ότι ο σταθμός Ουέστ Λέικ θα παραμείνει προσωρινά κλειστός.

Πηγή:protothema.gr