Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Γαλλία: Σιδερένια κιγκλιδώματα τοποθετεί η κυβέρνηση κάτω από σταθμούς μετρό.


Η παρεμπόδιση της διανυκτέρευσης των προσφύγων στους δρόμους ο λόγος
Σιδερένια κιγκλιδώματα τοποθετήθηκαν κάτω από τους σταθμούς μετρό και σε ορισμένες περιοχές ανάμεσα σε δυο σταθμούς όπου μένουν την νύχτα οι πρόσφυγες στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, Παρίσι.

Με τα σιδερένια κιγκλιδώματα που τοποθετήθηκαν σε ορισμένες περιοχές ανάμεσα στους σταθμούς Λα Σαπέλ και Στάλινγκραντ οι αρχές στοχεύουν να εμποδίσουν την διανυκτέρευση προσφύγων στις συγκεκριμένες περιοχές.

Οι πρόσφυγες αναγκάζονται να κοιμούνται στα πάρκα και κάτω από τους σταθμούς μετρό καθώς τα κέντρα που έχει δημιουργήσει η γαλλική κυβέρνηση για την κάλυψη της ανάγκης στέγασης των προσφύγων στο Παρίσι δεν επαρκούν ούτε από άποψη χωρητικότητας ούτε από άποψη υπηρεσιών.

Για τελευταία φορά τον Νοέμβριο, 3 χιλιάδες άτομα που ζούσαν κοντά στον σταθμό μετρό του Στάλινγκραντ μεταφέρθηκαν με λεωφορεία και χρήση αστυνομικής βίας σε καταυλισμούς σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Οι πρόσφυγες κυρίως Αφγανικής και Συριακής καταγωγής οι οποίοι ζούσανε κάτω από σταθμούς και σκηνές είχαν μεταφερθεί με 80 λεωφορεία σε 74 κέντρα φιλοξενίας προσφύγων έξω από το Παρίσι.

Ορισμένοι πρόσφυγες είχαν έρθει στο Παρίσι μετά από την εκκένωση του προσφυγικού καταυλισμού Jungle στο Καλαί στα βόρεια της Γαλλίας πάνω στο διάδρομο διέλευσης στην Αγγλία.


Πηγή: trt.net.tr