Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Ένα πραγματικό ταξίδι με το θρυλικό Όριεντ Εξπρές.


Το τρένο θρύλος των μεγάλων αποστάσεων, Orient Express, με την πολυτελή εξυπηρέτηση και την περίτεχνη διακόσμηση, ήταν για πολύ καιρό ξακουστό στην Ευρώπη.
Με την ανάπτυξη τς τεχνολογίας στις μεταφορές δεν άντεξε τον αναταγωνισμό και το 2009 πραγματοποίησε το τελευταίο το δρομολόγιο μετά από 116 χρόνια λειτουργίας.
Ωστόσο, για όσους δεν πρόλαβαν να πραγματοποιησουν ένα τέτοιο ταξίδι και νοσταλγούν τον ρομαντισμό αυτής της εποχής, υπάρχει ακόμη η δυνατότητα για μία τέτοια εμπειρία.
Με ποιον τρόπο; Εταιρεία λειτουργεί για τουριστικούς πλέον σκοπούς, αυθεντικά βαγόνια του 1930 στη διαδρομή Βενετία – Λονδίνο, αντί για την κλασσική Παρίσι – Κωνσταντινούπολη. Η μοναδική ατμόσφαιρα, που αποπνέει το τρένο αιχμαλωτίζει τον επιβάτη.
Έμεινε γνωστό επειδή για δεκαετίες ήταν το βασικό μέσο μεταφοράς βασιλιάδων, πριγκίπων, πρωθυπουργών, αρχηγών Κρατών, μαζί με λαθρέμπορους, εγκληματίες, τυχοδιώκτες και πάσης φύσης τσαρλατάνους, που έψαχναν να βρουν τη δόξα και την περιπέτεια από την κοσμοπολίτικη Ευρώπη και το Παρίσι, στην Ανατολή και στην Κωνσταντινούπολη. Φυσικά, όλοι το θυμόμαστε από το θρυλικό μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι. 







Πηγή: thesout.gr