Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Το σπαρακτικά μηνύματα 15χρονης πριν πέσει στις γραμμές του τρένου.

Μια σειρά από συγκλονιστικά αποχαιρετιστήρια μηνύματα στην οικογένειά της άφησε η 15χρονη Pippa ‘Pip’ McManus πριν τελικά πάρει την απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή της, πέφτοντας στις γραμμές του τρένου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:
 manchestereveningnews

Η έφηβη Pippa έδινε μάχη με την ανορεξία και είχε βγει από ψυχιατρική κλινική λίγες ημέρες πριν από την τραγική αυτοκτονία της στον σταθμό του Gatley τον Δεκέμβριο του 2015.

"Θέλω να μεγαλώσω και να έχω ζωή αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχω καθόλου. Δεν μπορώ να παλεύω άλλο την ανορεξία. Προσπάθησα τόσο πολύ αλλά με νίκησε", έγραψε σε ένα από τα μηνύματά της που διαβάστηκε στο δικαστήριο τη δεύτερη μέρα της έρευνας για τον θάνατό της.

Είχε ευχηθεί να πεθάνει πριν βάλει τέλος στη ζωή της και αυτός ήταν ο λόγος που δεν της επέτρεπαν να μείνει σπίτι για έξι μήνες το 2015. Οι επισκέψεις σπίτι της ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2015 και παρά τις ανησυχίες για τις διατροφικές συνήθειες διατηρούσε σχετικά σταθερό βάρος.

Αφέθηκε τελικά στις 4 Δεκεμβρίου και 5 ημέρες αργότερα έπεσε στις γραμμές του τρένο στον σταθμό Gatley. Η γιατρός που την παρακολουθούσε στο Priory, Janet Walsh, είπε ότι υπήρχαν κίνδυνοι για την υγεία της.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το 40% των ανθρώπων στην κατάσταση της Pippa υποτροπιάζουν και χρειάζονται να εισαχθούν ξανά για να νοσηλευτούν. Οι γονείς της 15χρονης εξέφρασαν ότι είχαν επιφυλάξεις για το εξιτήριο και τόνισαν ότι προτιμούσαν να μεταφερθεί σε άλλη κλινική επειδή η πρόοδός της στο Priory είχε σταματήσει.

H Pippa είχε διαγνωστεί με νευρική ανορεξία στα 13 της χρόνια και μετά από διάφορες θεραπείες εισήχθη στο Priory τον Αύγουστο του 2014. Τότε ζύγιζε μόνο 27 κιλά και σύμφωνα με την Dr Walsh ήταν ίσως η χειρότερη περίπτωση που είχε δει ποτέ.

Πηγή: Mirror, newsit.gr