Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Γκιουλέκας: «Η Θεσσαλονίκη θα περιμένει αρκετά χρόνια το Μετρό».

«Οι διθυραμβικές δηλώσεις για την ολοκλήρωση του Μετρό Θεσσαλονίκης δεν είναι παρά μόνο επικοινωνιακά πυροτεχνήματα» επισήμανε σε σημερινή του δήλωση ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ«Οι διθυραμβικές δηλώσεις και οι ανακοινώσεις για την ολοκλήρωση του Μετρό Θεσσαλονίκης δεν είναι παρά μόνο επικοινωνιακά πυροτεχνήματα» επισήμανε σε σημερινή του δήλωση ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος για τα θέματα Μακεδονίας – Θράκης, κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Με αφορμή την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για τη διενέργεια αυτοψίας στον Σταθμό Αγίας Σοφίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τελικά στον αέρα βρίσκεται το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης;

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.) αποφάσισε την διενέργεια αυτοψίας, προκειμένου να διαπιστωθεί τι μπορεί να γίνει στην διασταύρωση των οδών Αγίας Σοφίας και Εγνατίας, σε σχέση με την κατασκευή του σταθμού του Μετρό και την ανάδειξη των πολύ σημαντικών αρχαιοτήτων που βρέθηκαν εκεί.

Παράλληλα, ουδείς γνωρίζει τι γίνεται με τον Σταθμό Βενιζέλου. Το Κ.Α.Σ. ζήτησε την εκπόνηση μιας σειράς μελετών, για τα χρονοδιαγράμματα και το κόστος των οποίων δεν έχει γνωστοποιηθεί απολύτως τίποτα.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι διθυραμβικές δηλώσεις και οι ανακοινώσεις για την ολοκλήρωση του Μετρό Θεσσαλονίκης δεν είναι παρά μόνο επικοινωνιακά πυροτεχνήματα!

Το σίγουρο, όμως, είναι ότι όλα αυτά θα δημιουργήσουν κι άλλες καθυστερήσεις στο έργο. Δυστυχώς, οι διαβεβαιώσεις του αρμόδιου Υπουργού είναι έωλες.

Ποιο, λοιπόν, είναι το χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να περιμένει αρκετά χρόνια ακόμη».


Πηγή: protothema.gr