Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Επί τάπητος θέματα του ΟΣΕ στη Λάρισα.

ΣΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΣΧΙΖΑ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ – ΔΗΜΑΡΧΟ

Στις… ράγες μπαίνουν εκτροχιασμένα για δεκαετίες θέματα του ΟΣΕ μετά τις χθεσινές επαφές που είχε στη Λάρισα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. Αθανάσιος Σχίζας, με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό και τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη.
Χθες το μεσημέρι, μετά και την επίσκεψή του στην Κοιλάδα των Τεμπών, ο κ. Σχίζας συναντήθηκε διαδοχικά με τους κ. Αγοραστό και Καλογιάννη σημειώνοντας στην «Ε» πως «δρομολογούνται λύσεις για προβλήματα που χρονίζουν».

Θέματα που θα διευθετηθούν το επόμενο διάστημα μετά και τη συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη.

Όπως είναι γνωστό η ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. είναι επιχείρηση δημόσιας ωφέλειας, με μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο, που δραστηριοποιείται στον χώρο της ανάπτυξης και διαχείρισης της σιδηροδρομικής ακίνητης περιουσίας.

Μετά την επίσκεψη στην Κοιλάδα των Τεμπών, ο κ. Σχίζας συναντήθηκε με τον κ. Αγοραστό – παρουσία του δημάρχου Τεμπών Κων. Κολλάτου- όπου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας έθεσε μεταξύ άλλων το θέμα της αξιοποίησης της παλαιάς γραμμής στην Κοιλάδα, με τον κ. Σχίζα να τονίζει πως θα θέσει το θέμα της παραχώρησης της παλαιάς γραμμής στη διοίκηση του ΟΣΕ.

Στην ίδια συνάντηση τέθηκε και το θέμα της λειτουργίας Εμπορευματικού Κέντρου στη Λάρισα, ένα από τα τέσσερα που θα λειτουργήσουν στη χώρα.

Το ίδιο θέμα συζητήθηκε αναλυτικότερα στη συνάντηση που είχε στη συνέχεια ο κ. Σχίζας με τον κ. Καλογιάννη όπου «επικαιροποιήθηκαν όλα τα ανοιχτά θέματα» όπως δήλωσε στην «Ε» ο κ. Σχίζας.

Για να διευκρινίσει ότι πρόκειται για θέματα όπως «τα πολεοδομικά, θέματα κυκλοφορίας, το Εμπορευματικό αλλά και το Εμπορικό Κέντρο για τα οποία δρομολογούμε λύσεις και θα καταλήξουμε σε κάποια προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Λάρισας» κατέληξε ο κ. Σχίζας.

Όπως είναι γνωστό από συναντήσεις που έχουν προηγηθεί, Δήμος Λαρισαίων και ΓΑΙΑΟΣΕ, συζητούν για τη λειτουργία Εμπορικού Κέντρου στην έκταση του σημερινού Σταθμού του ΟΣΕ στη Λάρισα, για τη λειτουργία Εμπορευματικού Κέντρου σε έκταση στο Κουλούρι όπως και το θέμα της υπογείωσης διαβάσεων σε περιοχές εντός της πόλης για να αποφευχθούν κυκλοφοριακά προβλήματα.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, η λειτουργία του Εμπορευματικού Κέντρου στη Λάρισα σχεδιάζεται για το 2018.

Συντάκτης: Β.Κ.
Πηγή: eleftheria.gr