Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Η Τεργιέστη συνδέεται με την Γερμανική πόλη Kiel.

Σύμφωνα με δημοσίευση της ANSA, η νέα, απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ του λιμανιού της Τεργέστης της Ιταλίας και της πόλης Kiel της Γερμανίας, η οποία επιτρέπει τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων και ημι-ρυμουλκουμένων από την Αδριατική προς τη Βαλτική Θάλασσα και αντίστροφα, εγκαινιάστηκε πρόσφατα.
Το πρώτο δρομολόγιο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25.01.2017, μεταφέροντας εμπορεύματα με προορισμό τη Σουηδία, αρχικά σιδηροδρομικώς, από το λιμάνι της Τεργέστης έως το λιμάνι του Kiel της Γερμανίας, και στη συνέχεια, με τη σύμπραξη της εταιρίας Stena Line, πραγματοποιήθηκε το θαλάσσιο ταξίδι από το Kiel προς το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Εταιρία Μεταφορών EKOL Logistics. Το έργο αποτελεί τμήμα του άξονα σύνδεσης μεταξύ Βαλτικής και Αδριατικής θάλασσας που τίθεται σε παραγωγική λειτουργία, με σκοπό την ενίσχυση των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα λειτουργίας, μετά τη δοκιμαστική περίοδο που θα διαρκέσει ως το Πάσχα 2017, τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση με προγραμματισμένες αναχωρήσεις κάθε Τετάρτη στις 11π.μ. από Τεργέστη και αναμενόμενη άφιξη 26 ώρες μετά στο λιμάνι Kiel, διανύοντας μια απόσταση 1.360 χιλιομέτρων.

Πηγή: ered.gr