Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Σουφλί: Μετατόπιση σιδηροδρομικής γραμμής, χρηματοδοτήσεις και παραχώρηση κτιρίου ΔΟΥ, στην ατζέντα του Πουλιλιού.

Τουλάχιστον τρία υπουργεία όπως και τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επισκέπτεται την τρέχουσα εβδομάδα ο δήμαρχος Σουφλίου, Ευάγγελος Πουλιλιός, μετά από ομόφωνη απόφαση που έλαβε από το δημοτικό συμβούλιο , προκειμένου να δοθούν λύσεις σε προβλήματα που έχουν καταγραφεί κυρίως σε υποδομές του δήμου.
Ο κ. Πουλιλιός θα ζητήσει τη μετατόπιση της σιδηροδρομικής γραμμής , (καθώς υπάρχει ήδη σχετική μελέτη ) η οποία διέρχεται μέσα από την πόλη, δημιουργώντας ζητήματα όπως η κατάτμηση του Σουφλίου αλλά και η πρόκληση πλημμυρικών φαινομένων εξαιτίας των εργασιών ανύψωσής της που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια. 
Επιπλέον στην ατζέντα του δημάρχου, είναι το αίτημα παραχώρησης του κτιρίου της πρώην ΔΟΥ , προκειμένου να στεγαστούν δημοτικές υπηρεσίες , αφού σύμφωνα με τον δήμαρχο, το οικόπεδο που έχει ανεγερθεί το κτίριο ανήκει στο δήμο και παραχωρήθηκε στο αρμόδιο υπουργείο με τον όρο ότι θα το διατηρεί στην κυριότητα του για το διάστημα που θα είναι εν λειτουργία η ΔΟΥ. 
Επίσης θα ζητηθεί χρηματοδότηση για την αποκατάσταση ζημιών και κατασκευή συμπληρωματικών έργων προκειμένου να λειτουργήσει ορθά ο σταθμός βιολογικού καθαρισμού. «Είναι ένα έργο που δεν κατασκευάστηκε σωστά και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα» είπε ο κ. Πουλιλιός στην ΕΡΤ.
 Τέλος, θα αιτηθεί σχετική χρηματοδότηση για τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Μελέτης και του κτιρίου του δημοτικού οικοτροφείου το οποίο φιλοξενεί και σιτίζει περίπου 90 μαθητές και μαθήτριες γυμνασίου και λυκείου, από οικισμούς του ορεινού όγκου.


ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη: Δήμητρα Παρασκευοπούλου