Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Λάρισα. Μίνι – λίφτινγκ στον Σιδηροδρομικό Σταθμό.

-ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

-Σκέψη για τουαλέτες με ηλεκτρονική είσοδο
– Διαγωνισμός για ανυψωτήρες ΑμεΑ

Ένα μίνι λίφτινγκ πραγματοποιήθηκε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας το τελευταίο διάστημα σε σημεία που αφορούν κυρίως στους επιβάτες και αυτά είναι οι τουαλέτες, οι χώροι αναμονής και το ασανσέρ.
Ως σημαντικότερο κρίνεται το γεγονός πως επαναλειτουργεί το ασανσέρ. Ηλικιωμένοι, ΑμεΑ, μητέρες με καρότσια αλλά και όλοι οι επιβάτες (ειδικά όμως αυτές οι κατηγορίες πολιτών το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη) θα μπορούν να το χρησιμοποιούν για να περνάνε εύκολα στην άλλη μεριά της αποβάθρας. Το ασανσέρ, είχε μια βλάβη το τελευταίο διάστημα και για την επιδιόρθωσή της έπρεπε να διεξαχθεί προηγουμένως διαγωνισμός.
Όσον αφορά στις τουαλέτες έγινε μια γενική ανακατασκευή καθώς άγνωστοι τις είχαν σπάσει. Επί της ουσίας δηλαδή τις έφτιαξαν ξανά από την αρχή αφού τοποθετήθηκαν καινούργια είδη υγιεινής και καθρέπτες.
Συμμόρφωση είχαμε και στις αίθουσες αναμονής καθώς τόσο για αυτές που αφορούν στην Α’ Θέση όσο και σε αυτές που απευθύνονται στους υπόλοιπους επιβάτες οι χώροι είναι προσεγμένοι και καθαροί.
Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ενδιαφέρον μέσα στον χώρο του Σταθμού για κατασκευή τουαλέτας με ηλεκτρονική είσοδο μόνο για επιβάτες. Δηλαδή με το εισιτήριό τους και μόνο θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές. Κάτι τέτοιο θα εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό τόσο την καθαριότητα όσο και την αποφυγή ζημιών, κάτι που δεν εξασφαλίζεται στις άλλες τουαλέτες που είναι ανοιχτές για όλους, όχι μόνο για τους επιβάτες.

-Εν τω μεταξύ από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκηρύχτηκε διαγωνισμός για την προμήθεια και συντήρηση 6 βοηθημάτων επιβίβασης / αποβίβασης επιβατών ΑμεΑ (ανυψωτήρες αποβάθρας) στις αμαξοστοιχίες. Ένας από τους Σιδηροδρομικούς Σταθμούς είναι κι αυτός της Λάρισας ενώ οι υπόλοιποι είναι Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Συντάκτης: Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ
Πηγή: eleftheria.gr