Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Τρίκαλα. Ζητούν να μετατραπεί αποθήκη του ΟΣΕ σε … «Μέγαρο Μουσικής».

 Σε χώρο πολιτισμού μετατρέπονται οι αποθήκες του ΟΣΕΆνοιξε χθες το βράδυ η …πόρτα, να αποκτήσει η πόλη των Τρικάλων… «Μέγαρο Μουσικής».


Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr μέσω πολύωρης αντιπαράθεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, το Σώμα κατά πλειοψηφία (΄΄παρών΄΄ από την «Λαϊκή Συσπείρωση»), άνοιξε τον δρόμο μέσω …
«σύμπραξης» με τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Τρικάλων, την πόρτα της διερεύνησης –αναζήτησης χρηματοδότησης ακόμη και από ιδιώτες (ειπώθηκε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος») για την μετατροπή αποθήκης του ΟΣΕ σε … «Μέγαρο Μουσικής».

Η παραδοχή του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου στο παρελθόν ότι αγόρασε αποθήκες αλλά δεν έχει πόρους να τις αξιοποιήσει, έφερε τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Τρικάλων, να ζητά την μια αποθήκη για την μετατροπή σε … «Μέγαρο Μουσικής» με την οικονομική στήριξη του προαναφερόμενου Ιδρύματος.

Οι φιλότιμες προσπάθειες του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων Μιχάλη Μπάρδα να λάβει ομόφωνη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν πέτυχαν, καθώς ήρθε το «παρών» από πλευράς «Λαϊκής Συσπείρωσης» με τον Γιώργο Καϊκη να προειδοποιεί τον κ. Μπάρδα ότι «ανοίγεις τον ασκό του Αιόλου», ενώ η …διατύπωση στην απόφαση περί «σύμπραξης Δήμου με τον Σύλλογο με …κουμανταδόρο τον Δήμο», οδήγησε στην υποχώρηση της «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή», στηρίζοντας την πρόταση.

Συνεπώς, τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής Τρικάλων, για την μετατροπή αυτών των αποθηκών στην περιοχή του ΟΣΕ (2 αγορασμένων και 1 επί ενοικίασης) σε χώρο συγκέντρωσης των διάσπαρτων ανά την πόλη μουσείων, φαίνεται να εγκαταλείπεται ή τουλάχιστον περιορίζεται η έκταση των εκθεμάτων καθώς από τα 2.500 μ2 περίπου, θα μείνουν 1.600 μ2 περίπου, στην περίπτωση που η Δημοτική Αρχή προχωρήσει στην αγορά και της αποθήκης που σήμερα νοικιάζει.

Στην συνεδρίαση, παρόντες και Μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Τρικάλων που …έσβησαν τα φώτα της αίθουσας, προκειμένου να προβληθούν σχέδια μετατροπής της αποθήκης σε … «Μέγαρο Μουσικής».


Συντάκτης: Ντάκος Κώστας
Πηγή: trikalanews.gr