Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

ΗΠΑ: Οργή για την πτώση της ποιότητας των υπηρεσιών των τρένων στη Νέα Υόρκη.

 Οι επιβάτες των τρένων στην πόλη της Νέας Υόρκης οργίζονται όλο και περισσότερο για την ποιότητα των υπηρεσιών που απολαμβάνουν και η οργή τους αυτή αιτιολογείται, σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, μετά από μία μακρά περίοδο βελτίωσης, η αξιοπιστία του συστήματος έχει μειωθεί σημαντικά με τις καθυστερήσεις να υπερδιπλασιάζονται τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με μελέτη των στοιχείων της Metropolitan Transportation Authority.

Οι καθυστερήσεις στο μετρό εκτινάχθηκαν σε περισσότερες από 70.000 ανά μήνα, από περίπου 28.000 το ίδιο χρονικό διάστημα το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά. Σε ορισμένες γραμμές, τα τρένα φτάνουν αργά στον τελικό τους προορισμό, πάνω από τις μισές φορές.

Επιπρόσθετα στη μιζέρια αυτή, είναι τα αυξανόμενα μηχανικά προβλήματα -ένα σημάδι που προβληματίζει πως ο στόλος των τρένων δεν έχει αντικατασταθεί ως έπρεπε ή συντηρηθεί, με αποτέλεσμα να «ενισχύονται» οι λόγοι των καθυστερήσεων. Η μέση απόσταση που ένα βαγόνι διένυε μεταξύ προβλημάτων ήταν 120.000 μίλια περίπου το Νοέμβριο, ενώ το Νοέμβριο του 2010 ήταν 200.000 μίλια.

Η μείωση στην ποιότητα των υπηρεσιών, σύμφωνα πάντα με τη «ΝΥΤ», αφήνει πολλούς επιβάτες απογοητευμένους, καθώς στοιβάζονται στα τρένα, πιέζονται άβολα με άλλους συνεπιβάτες και ανησυχούν για το αν θα αργήσουν στην εργασία τους.

Οταν ένα υπερπλήρες τρένο φτάνει, οι εν δυνάμει επιβάτες θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα στριμωχτούν σε αυτό ή θα περιμένουν το επόμενο, όσο χρόνο βέβαια χρειαστεί αυτό και με ό,τι συνεπάγεται για τη συνέπειά τους.

Οι τακτικοί επιβάτες του μετρό έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται έντονα το τελευταίο διάστημα για τις κακές υπηρεσίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Εριν Μπάκλεϊ είναι μια από τους τακτικούς εκείνους επιβάτες που πρόσφατα βρέθηκε «όμηρος» των συνηθισμένων -πια- καθυστερήσεων του μετρό. Πιο συγκεκριμένα, το τρένο της γραμμής F στο οποίο επέβαινε σταμάτησε ξαφνικά στο Μανχάταν και εκείνη έπρεπε να περιμένει για περισσότερο από μισή ώρα.

«Οι τελευταίοι μήνες είναι τρέλα», είπε η ίδια μιλώντας στην εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».
Το σύστημα του μετρό της Νέας Υόρκης το οποίο είναι ηλικίας ενός αιώνα εξυπηρετεί καθημερινά περίπου έξι εκατομμύρια επιβάτες. Περισσότερο από το ένα τρίτο των καθυστερήσεων οφείλονται στον μεγάλο αριθμό των επιβατών. Μόνο τον Νοέμβριο τα στοιχεία έδειξαν ότι υπήρχαν 30.000 καθυστερήσεις στην εκτέλεση των δρομολογίων.

Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι τα γηρασμένα συστήματα του μετρό και σε άλλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και του εξωτερικού, όπως αυτά της Βοστώνης και του Λονδίνου, επίσης βρίσκονται αντιμέτωπα με το πρόβλημα της μεταφοράς μεγάλου αριθμού επιβατών. Είναι δύσκολο ωστόσο να συγκριθεί η ποιότητα των υπηρεσιών μεταξύ διαφορετικών πόλεων, διότι το κάθε σύστημα έχει δικά του κριτήρια μέτρησης. Ωστόσο, υπάρχουν νεότερα, ηλικιακά, συστήματα του μετρό, όπως αυτό του Χονγκ Κονγκ όπου η ακρίβεια των δρομολογίων κινείται κοντά στο 100% (πιο συγκεκριμένα στο 99%).

Πηγή: ekirikas.com