Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Κ. Σπαρτινός: Θα συμφωνήσουμε στη βέλτιστη λύση για το τρένο


Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, όπου έγινε ενημέρωση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., κ. Αθανάσιο Βούρδα και τον Υπουργό Χρ. Σπίρτζη,
σχετικά με τη σύμβαση έργου κατασκευής έργων υποδομής της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Ψαθόπυργος - Περιοχή Ρίου, εστίασε στην σημαντικότητα του έργου για την περιοχή της Πάτρας.
Ειδικότερα, ανέδειξε τη σημασία που έχει η σύνδεση του τρένου με το νέο λιμάνι, που σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων της Ολυμπίας και Ιονίας Οδού και το υδατοδρόμιο, θα δώσει την δυνατότητα στην πόλη να γίνει κόμβος συνδυασμένων μεταφορών στην ευρύτερη περιοχή αλλά και θα την συνδέσει με τα Ευρωπαϊκά δίκτυα, πράγμα που θα δώσει μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη, που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή.
Όσον αφορά την κατάθεση των τριών εναλλακτικών προτάσεων για την διέλευση του τρένου από την πόλη και την σύνδεση με το νέο λιμάνι, που κατέθεσε πριν από λίγο καιρό ο Υπουργός κ. Σπίρτζης στην Δημοτική Αρχή της Πάτρας, τόνισε ότι και οι τρεις εναλλακτικές προτάσεις που κατέθεσε ο Υπουργός εξασφαλίζουν την συνέχεια του θαλάσσιου μετώπου, το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο παραχώρησης στον Δήμο Πατρέων.
Τέλος, ο Κώστας Σπαρτινός επεσήμανε την ευθύνη της Δημοτικής Αρχής για την οργάνωση της διαβούλευσης σε τοπικό επίπεδο πάνω στην πρόταση του Υπουργού, καθώς και τον προσδιορισμό ενός σαφούς χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσής της. Εκτίμησε ότι και σε αυτή την περίπτωση, όπως και στην περίπτωση του θαλάσσιου μετώπου, η κυβέρνηση, η τοπική αυτοδιοίκηση και οι τοπικοί φορείς θα συμφωνήσουν στην βέλτιστη λύση για την πόλη και τους πολίτες της.


Πηγή: pelop.gr