Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Τα τρένα σφυρίζουν στον σταθμό…



Αλλαγές θα σημειωθούν σήμερα στα δρομολόγια των τρένων από και προς Λάρισα, όπερ σημαίνει και ταλαιπωρία για τους επιβάτες.
Τίποτα βέβαια δεν γίνεται χωρίς λόγο καθώς οι αλλαγές έρχονται μετά από απόφαση για 3ωρες στάσεις εργασίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ για σήμερα και αύριο. Ο λόγος είναι πως η ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ διαμαρτύρεται για θέματα υγιεινής και ασφάλειας καθώς και για θέματα κατάστασης τροχαίου υλικού. Όσον αφορά στην ώρα που επέλεξαν να γίνουν αυτές οι στάσεις υπάρχουν ενστάσεις. Οι ώρες είναι 05:00-08:00 και 21:00-24:00. Την ώρα δηλαδή που οι εργαζόμενοι Λαρισαίοι στη Θεσσαλονίκη φεύγουν. Και δεν είναι λίγοι.

Χαρακτηριστικό και το σχόλιο ενός εξ αυτών στη σελίδα της ΠΕΠ στο Facebook. Συγκεκριμένα έγραψε πως «κάνοντας στάση εργασίας από τις 5 μέχρι τις 8 δημιουργείτε σοβαρό πρόβλημα σε εμάς τους εργαζόμενους που πάμε κάθε μέρα για δουλειά το πρωί με τον προαστιακό των 6 από Λάρισα για Θεσσαλονίκη. Είμαστε αρκετές δεκάδες από Λάρισα που πάμε για Θεσσαλονίκη και με τους ενδιάμεσους σταθμούς το τρένο γεμίζει και εμείς όλοι πάμε στις εργασίες μας, σας παρακαλώ τις στάσεις εργασίας ας τις ξεκινάτε στις 9 το πρωί όπως κάνατε παλιότερα ώστε και εμείς να μπορούμε να πάμε στην εργασία μας, σας ευχαριστώ πολύ». Ευγενικός και εύστοχος, αν μη τι άλλο…

Συντάκτης: Κ.Γ.
Πηγή: eleftheria.gr