Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Ταξιδέψτε με την Κάρτα InterRail, κλείστε τώρα μία θέση στο όνειρο σας.












Με το πάσο του InterRail επιβιβαζόμαστε στο τρένο με προορισμό τη Βαρκελώνη και ενδιάμεσους σταθμούς μερικές από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης. Αυτό το ταξίδι το ονειρευόμασταν καιρό.
Τι είναι το InterRail;


Πρόκειται για μια κάρτα που σας επιτρέπει να κάνετε απεριόριστα ταξίδια στην Ευρώπη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιβιβαστείτε σε ένα τρένο κάπου στην Ευρώπη και να ξεκινήσετε να ταξιδεύετε όπου εσείς θέλετε. Με το InterRail Global μπορείτε να ταξιδέψετε σε 30 ευρωπαϊκές χώρες μέσα σε 5 (από €200), 7 (από €246), 10 (από €292) ή 15 (από €361) μέρες ταξιδιού.

Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, ότι μέσα σε ένα μήνα μπορείτε να επιβιβαστείτε σε απεριόριστα δρομολόγια τρένων και να ταξιδεύετε για 7 ημέρες, όχι φυσικά συνεχόμενα αλλά με την άνεσή σας.

Έτσι, αν ξεκινήσετε το ταξίδι τη μια μέρα και ως την επόμενη αλλάξετε 10 τρένα, πάλι μια ταξιδιωτική ημέρα θα χρεωθείτε. Η κάρτα αυτή είναι ιδανική γιατί δεν θα είστε στο τρένο κάθε μέρα, αλλά θα σταματάτε εδώ και εκεί όπου θα μένετε για δύο ή τρεις ημέρες και θα χρεώνεστε μόνο για τις μέρες που ταξιδεύετε.


Μια καλή ιδέα είναι να βλέπετε κάθε πόλη την ημέρα και να ταξιδεύετε με νυχτερινό τρένο γλιτώνοντας χρόνο αλλά και το κόστος διανυκτέρευσης σε ξενοδοχείο. Και το επόμενο πρωί θα βρίσκεστε ήδη σε νέα πόλη! Tip: Ο κανόνας των 7μμ. για τα νυχτερινά τρένα θα σας γλιτώσει μια ημέρα ταξιδιού!

Αν χρησιμοποιείτε ένα απευθείας νυχτερινό τρένο που αναχωρεί μετά τις 7 το βράδυ και ταξιδεύετε με αυτό μέχρι τις 04:00 το πρωί (ή αργότερα), μετράει μόνο η επόμενη ημέρα ως ΜΙΑ από τις ημέρες ταξιδιού σας.

Πηγή: travelstyle.gr