Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Υπερηχητικό τρένο θέλει να φτιάξει η Νότια Κορέα.


Αποτέλεσμα εικόνας για Υπερηχητικό τρένο θέλει να φτιάξει η Νότια ΚορέαΤο μέλλον των μετακινήσεων περνάει μέσα από τρένα που θα κινούνται στο εσωτερικό αγωγών κενού αέρος με υπερηχητικές ταχύτητες

Επανάσταση στις μεταφορές θέλει να φέρει ο ασιατικός βιομηχανικός γίγαντας με την κατασκευή ενός τρένου που θα κινείται με ταχύτητες χιλίων χλμ/ώρα!
Το Ινστιτούτο Σιδηροδρομικών Ερευνών της Νοτίου Κορέας (KRRI) ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να ξεκινήσει την προσπάθεια κατασκευής ενός τρένου που θα κινείται με ταχύτητες που θα φτάνουν τα χίλια χλμ/ώρα! Το KRRI θα συνεργαστεί με άλλες ερευνητικές ομάδες από πανεπιστήμια αλλά και τον ιδιωτικό τομέα για την κατασκευή αυτού του υπερηχητικού τρένου. «Ευελπιστούμε να φτιάξουμε ένα σούπερ γρήγορο τρένο το οποίο θα κινείται μέσα σε ένα προηγμένης τεχνολογίας αγωγό σε κενό αέρος» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του KRRI. Αυτή τη στιγμή το ταχύτερο τρένο κινείται με ταχύτητα περίπου 500 χλμ/ώρα χάρις στην επαναστατική τεχνολογία μαγνητικής αιώρησης (maglev)
Παρόλα αυτά δεν θα είναι το νοτιοκορεάτικο τρένο το πιο γρήγορο τρένο στον κόσμο αφού ξεκίνησαν πριν από λίγους μήνες οι προετοιμασίες για την κατασκευή ενός ακόμη ταχύτερου τρένου. Το Hyperloop είναι ένα ακόμη φουτουριστικό πρότζεκτ του αμερικανού δισεκατομμυριούχου, επιχειρηματία και οραματιστή, Ελον Μασκ. Το Hyperloop είναι ένα τρένο που θα κινείται με ηλιακή ενέργεια, όχι πάνω σε ράγες στο έδαφος αλλά στο εσωτερικό αγωγών μέσα σε κενό αέρος. Το τρένο αυτό θα αποτελείται από βαγόνια που θα έχουν χωρητικότητα 4-6 ατόμων. Σύμφωνα με τον Μασκ, η αίσθηση που θα έχουν οι επιβάτες θα προσομοιάζει σε εκείνη που έχουν οι επιβάτες αεροσκαφών και όχι σε εκείνη που έχουν οι επιβάτες στα τρενάκια ταχύτητας των λούνα παρκ, όπως θεωρούσαν κάποιοι.
Το αρχικό σχέδιο του Μασκ είναι το Hyperloop να συνδέσει το Λος Αντζελες με το Σαν Φρανσίσκο, που βρίσκονται σε απόσταση 610 χλμ. Το Hyperloop θα κινείται με ταχύτητες που θα ξεπερνούν τα 1.200 χλμ./ώρα, γεγονός που σημαίνει ότι θα συνδέει τις δύο μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ σε περίπου 30 λεπτά. Το Hyperloop θα μπορεί να μεταφέρει όχι μόνο ανθρώπους αλλά και φορτία, ακόμη και αυτοκίνητα. Ηδη μάλιστα διάφορες χώρες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να αποκτήσουν το Hyperloop σε περίπτωση που κατασκευαστεί και αποδειχθεί ασφαλές με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να θέλουν να το εγκαταστήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο Ντουμπάι.

Δείτε παρακάτω βίντεο για την κατασκευή του Hyperloop στο Ντουμπάι.



Πηγή: protagon.gr