Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Πιτσιόρλας: Εντός του 2017 επενδυτικά προγράμματα άνω των 3 δισ. ευρώ

ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΘ

Αξιοποίηση των λιμανιών, των οδικών και σιδηροδρομικών δικτύων.

Μέσα στο 2017 θα αρχίσει η υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων που υπερβαίνουν τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα.
Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο κ. Πιτσιόρλας σημειώνει ότι αυτό θα δημιουργήσει ένα πολύ διαφορετικό κλίμα στην οικονομία και αυτό το κλίμα με τη σειρά του θα τροφοδοτήσει την τάση για νέες επενδύσεις.

Όπως επισήμανε ο υφυπουργός, υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας ωστόσο συμπλήρωσε ότι «για να αξιοποιηθεί αυτό το ενδιαφέρον θα πρέπει εμείς να αλλάξουμε τον τρόπο που δουλεύουμε».

Ο ίδιος συνέχισε ότι τους επόμενους μήνες θα προωθηθούν, και με πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομίας, σημαντικές παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση διαμόρφωσης νέας αναπτυξιακής στρατηγικής και διαφορετικού τύπου αντιμετώπισης των προβλημάτων που σχετίζονται με τις επενδύσεις και την ανάπτυξη και γνωστοποίησε ότι, προετοιμάζονται αλλαγές στην νομοθεσία για τις στρατηγικές επενδύσεις και για τις συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Για το καθεστώς της "χρυσής βίζας" σημείωσε ότι «το τελευταίο διάστημα διαφαίνεται μια νέα τάση που, εάν αξιοποιηθεί, θα έχει θεαματικά αποτελέσματα για την οικονομία μας. Πρόκειται για το ενδιαφέρον απόκτησης κατοικίας στην Ελλάδα από πολίτες που προέρχονται από την ταραγμένη και ασταθή ευρύτερη γειτονιά μας και δεν μιλάω για τουριστική κατοικία».

Σχετικά με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την εκτίμησή του ότι θα υπάρξουν δεσμευτικές προσφορές για το Λιμάνι Θεσσαλονίκης εντός του Μαρτίου και για τη έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό εκτιμά ότι είναι απολύτως εφικτό να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα και να ξεκινήσει η αδειοδότηση των έργων υποδομής, εντός του έτους.

Οπως είπε «για το Λιμάνι Θεσσαλονίκης από όσο γνωρίζω θα έχουμε δεσμευτικές προσφορές εντός του Μαρτίου. Πρόκειται για μια στρατηγικής σημασίας εξέλιξη.

Και έχετε δίκιο που μιλάτε γενικότερα για τον βόρειο άξονα της χώρας. Η Βόρεια Ελλάδα αποτελεί το σημείο επαφής μας με τη Βαλκανική και με τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Η αξιοποίηση των λιμανιών, των οδικών και σιδηροδρομικών δικτύων, αλλά και των ποταμών θα ανοίξει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης. Το ίδιο τεράστιες δυνατότητες θα δημιουργήσει η αξιοποίηση των μεγάλων γεωθερμικών πεδίων που βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και πολύτιμων κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου.»


Πηγή:iefimerida.gr