Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΨΗ ΟΙ ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΛΟΓΩ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Η εικαστική παρέμβαση που θα πραγματοποιηθεί την εορταστική περίοδο πάνω στις λαμαρίνες που βρίσκονται στα εργοτάξια του Μετρό.Η εικαστική παρέμβαση που θα πραγματοποιηθεί την εορταστική περίοδο πάνω στις λαμαρίνες που βρίσκονται στα εργοτάξια του Μετρό.

Εικαστικές δημιουργίες θα καλύψουν τις λαμαρίνες που βρίσκονται περιμετρικά των εργοταξίων του Μετρό Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την εικαστική παρέμβαση που θα πραγματοποιηθεί αυτές τις ημέρες, στο πλαίσιο των εορταστικών δράσεων που λαμβάνουν χώρα από τον δήμο Θεσσαλονίκης και υπό τον σχεδιασμό του αρχιτέκτονα και σκηνογράφου, ομότιμου καθηγητή του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Απόστολου Βέττα. 
Φοιτητές του τμήματος Θεάτρου, της ζωγραφικής και αρχιτεκτονικής από την σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ δημιούργησαν πίνακες, οι οποίοι θα τοποθετηθούν πάνω στις λαμαρίνες του Μετρό. 
Για το θέμα είχαν συνάντηση χθες ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, τον καθηγητή Απόστολο Βέττα και μέλη της δημιουργικής του ομάδας. 
Συγκεκριμένα, πάνω στις λαμαρίνες του Μετρό θα πραγματοποιηθεί η έκθεση φωτογραφίας, «Το θείο βρέφος». Πρόκειται για μια συλλογή φωτογραφιών με θέμα τα βρέφη.
Επίσης, θα πραγματοποιηθεί η εικαστική παρέμβαση «Street Art», μια δράση συνεργασίας των τμημάτων αρχιτεκτόνων, θεάτρου και εικαστικού του ΑΠΘ καθώς και η έκθεση φωτογραφίας «Περιβλέποντας τη Σαλονίκη» του Ιωάννη Βανίδη. 
Όπως ανέφερε ο κ. Βέττας, σήμερα, κατά την παρουσίαση του εορταστικού προγράμματος, η Αττικό Μετρό θα χρηματοδοτήσει εορταστικές δράσεις με 6.000 ευρώ.


Πηγή: voria.gr