Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Ο Χρήστος Σπίρτζης για τον σχεδιασμό και την προοπτική του Ελληνικού Σιδηροδρόμου.

Πλήρη αναβάθμιση όλων των κομβικών συγκοινωνιακών δικτύων και του σιδηροδρομικού, με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, προαναγγέλλει με συνέντευξή του στην «ΥΧ» ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος αναφερόμενος ειδικότερα στον σιδηρόδρομο είπε:
"Στοίχημά μας είναι μέσα στο 2017 να ολοκληρώσουμε αναπτυξιακές δράσεις μέσα από μία σειρά σημαντικών έργων υποδομών, που θα οδηγήσουν σε μια δίκαιη ανάπτυξη και ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού της χώρας. Η πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι στραμμένη προς μια παραγωγική δομή και στον ευρύτερο σχεδιασμό μας τα σιδηροδρομικά έργα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. 
Αναβαθμίζουμε το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου με μία σειρά έργων, ενώ θέλουμε, επίσης, να ωριμάσουμε και να υλοποιήσουμε τη σιδηροδρομική Εγνατία. Ήδη, το έργο της ηλεκτροκίνησης από την Αλεξανδρούπολη έως τα σύνορά μας στη Βουλγαρία υλοποιείται από την ΕΡΓΑ ΟΣΕ και το ίδιο θα γίνει μέχρι και τους Τοξότες στην Ξάνθη.
 Από εκεί και πέρα, πρέπει να έχουμε μια νέα σιδηροδρομική χάραξη, παράλληλη με την οδική Εγνατία, για να μπορέσουμε να έχουμε σύνδεση, όσον αφορά τη σιδηροδρομική μας υποδομή και με τα υπόλοιπα Βαλκάνια και με την Κωνσταντινούπολη.
 Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε τις υποδομές μας, ώστε οι συνδυασμένες μεταφορές να γίνουν τομέας ανάπτυξης και να αναβαθμίσουν τη σημαντική γεωπολιτική θέση που έχει η χώρα μας.

Πηγή: ypaithros.gr