Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Επεκτείνεται ο προαστιακός σιδηρόδρομος της Πάτρας.

 Ως σημαντικό αναπτυξιακό έργο χαρακτηρίζει την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου από την Πάτρα προς την Κάτω Αχαΐα, ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Χρήστος Νικολάου.



Μιλώντας στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ - ΜΠΕ για τα οφέλη του έργου, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει σε λιγότερο από ένα χρόνο, ο Χρήστος Νικολάου τόνισε, ότι «το τρένο θα φέρει πολύ κόσμο στην δυτική Αχαΐα, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες». Όπως εξήγησε ο δήμαρχος, «θα είναι πλέον ευκολότερη και κυρίως φθηνότερη η μετακίνηση των κατοίκων της Πάτρας, προς τις υπέροχες παραλίες μας». 
Παράλληλα, ο Χρήστος Νικολάου διατυπώνει την εκτίμηση, ότι η μετακίνηση κατοίκων της Πάτρας προς την Δυτική Αχαΐα θα μπορούσε να τονώσει την εμπορική κίνηση, τόσο στην αγορά της Κάτω Αχαΐας, όσο και στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής. Μάλιστα, όπως ανέφερε σε αυτό το σημείο ο Χρήστος Νικολάου, «εμείς ως Δήμος έχουμε φροντίσει να αναβαθμίσουμε το κέντρο της Κάτω Αχαΐας κυρίως με πεζοδρομήσεις». 
Παράλληλα, όπως σημειώνει ο δήμαρχος, «και από την πλευρά του ο εμπορικός κόσμος έχει πάρει πρωτοβουλίες για την τόνωση της κίνησης, διοργανώνοντας “λευκές νύχτες” με πλούσιες εκδηλώσεις, οι οποίες τράβηξαν το ενδιαφέρον των καταναλωτών». 
Ακόμη, ο Χρήστος Νικολάου τόνισε, ότι η λειτουργία του προαστιακού θα διευκολύνει τους φοιτητές που κατοικούν στην ευρύτερη της Κάτω Αχαΐας και σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο Πατρών, όπως επίσης και όσους θέλουν να μετακινηθούν προς το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας. 
Όπως τονίζει ο δήμαρχος, η επέκταση του προαστιακού προς την Κάτω Αχαΐα θα ωφελήσει και την Πάτρα, αφού θα είναι ευκολότερη η μετακίνηση των κατοίκων προς την αχαϊκή πρωτεύουσα, με ότι θετικό συνεπάγεται για την οικονομία της πόλης. 
Επίσης, η επέκταση του προαστιακού αναμένεται να συμβάλλει στην γρηγορότερη μετακίνηση, τόσο προς την βιομηχανική περιοχή της Πάτρας, όσο και προς το νέο λιμάνι. Όσον αφορά στα έργα που γίνονται αυτόν τον καιρό στο δίκτυο, ο Χρήστος Νικολάου είπε ότι ο ανάδοχος έχει ξεκινήσει τις εργασίες καθαρισμού και φτάνει τις αποβάθρες.
 Το έργο της επέκτασης του προαστιακού έχει προϋπολογισμό που ξεπερνά τα πέντε εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής στην υφιστάμενη μετρική γραμμή, καθώς και των σταθμών, στο τμήμα από τον σιδηροδρομικό σταθμό Αγίου Ανδρέα της Πάτρας, έως τον σταθμό Κάτω Αχαΐας, συνολικού μήκους 20,8 χιλιομέτρων. 
Επίσης θα εγκατασταθούν 30 νέα αυτόματα συστήματα ισόπεδων διαβάσεων, θα αποκατασταθεί η λειτουργία δύο παλαιότερων και θα αντικατασταθεί η γέφυρα του ποταμού Πείρου.


Πηγή: dikaiologitika.gr