Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Μετρό, αεροδρόμιο και η παραλία της Θεσσαλονίκης στο επίκεντρο των επαφών των ευρωβουλευτών.

Τα έργα του Μετρό, του αεροδρομίου και της ανάπλασης της παραλίας βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών των ευρωβουλευτών της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που επισκέφτηκαν τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ενημερωθούν για έργα, τα οποία υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται με χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Ικανοποιημένη για την ανάπλαση του θαλάσσιου μετώπου της Θεσσαλονίκης δήλωσε η Ίσκρα Μιχαήλοβα, πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία τόνισε ότι το εν λόγω έργο άλλαξε την εικόνα της πόλης.

Σχετικά με το Μετρό, ανέφερε ότι η αντιπροσωπεία είχε μια εμπεριστατωμένη και λεπτομερή ενημέρωση για όλα τα στάδια υλοποίησης του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών ζητημάτων που προέκυψαν και του πλάνου ολοκλήρωσής του.

Έκανε λόγο για ένα από τα πιο περίπλοκα έργα που υλοποιούνται στην Ελλάδα και λόγω των αρχαιολογικών ανασκαφών και από χρηματοδοτικής άποψης καθώς άρχισε το 2006, συνεχίστηκε στη δεύτερη προγραμματική περίοδο 2007-2013, και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος της τρίτης χρηματοδοτικής περιόδου, το 2020. Παρ΄ όλα αυτά, εκτίμησε ότι "σήμερα το χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωση του έργου το 2020 είναι πιο ρεαλιστικό από ό,τι ήταν όταν ξεκίνησε το έργο, γιατί τώρα όσοι είναι υπεύθυνοι γι' αυτό γνωρίζουν ήδη τι θα αντιμετωπίσουν και ήδη έλυσαν ορισμένα ζητήματα".

"Είμαστε εδώ για να εντοπίσουμε προβλήματα, να δούμε αν τα ειδικά μέτρα που ελήφθησαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την υποστήριξη της Ελλάδας, υλοποιούνται στη βάση τους και αυτά τα ειδικά μέτρα υποστηρίζουν έργα όπως το Μετρό. Είμαστε η επιτροπή που προετοίμασε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αισθανόμαστε υπεύθυνοι, αλλά και μέλη της ομάδας της Θεσσαλονίκης επίσης" τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Μιχαήλοβα.

Πηγή: amna.gr