Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Δήμος Αμπελοκήπων –Μενεμένης ζητά νέα πεζογέφυρα και υπόγεια διάβαση οχημάτων κάτω από τις σιδηροδρομικές γραμμές στο ύψος της Επταλόφου.

Το αίτημα των κατοίκων του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης για την κατασκευή νέας πεζογέφυρας και την δημιουργία υπόγειας διάβασης κάτω από τις γραμμές και την σύνδεση της οδού Λεωφόρου Καλλιθέας με την οδό Μοναστηρίου επανέφερε και πάλι ο Δήμαρχος κ. Λάζαρος Κυρίζογλου κατά την επίσκεψη της διοίκησης της ΕΡΓΟΣΕ στην Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος κ. Κυρίζογλου σε επιτόπια επίσκεψη, με τους , πρόεδρο της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρήστος Δουκάκη και το Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας κ. Θάνο Βούρδα εξέτασαν το πρόβλημα με την παλιά σιδερένια αερογέφυρα που υπάρχει και την αντικατάσταση της με μια σύγχρονη πεζογέφυρα, με ανελκυστήρες, για την διέλευση των πολιτών από την βόρεια πλευρά των γραμμών στην Νότια. Επίσης ο Δήμαρχος ζήτησε στην συμβολή των οδών Γιάννη Χαλκίδη και Λεωφόρου Καλλιθέας να διανοιχτεί υπόγεια διαβαση και την σύνδεση της με την Μοναστηρίου.

Η πρόταση μας

Στις 21 Οκτωβρίου 2009 η εφημερίδα «Μακεδονία» δημοσίευσε εκτενές ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Φώτη Κουτσαμπάρη με αφορμή το αίτημα του Δημάρχου Αμπελοκήπων Λάζαρου Κυρίζογλου για υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών και την απόδοση ελεύθερου χώρου στους κατοίκους της δυτικής Θεσσαλονίκης. Σε εκείνο το ρεπορτάζ κληθήκαμε να πούμε την γνώμη μας και ο Δημοσιογράφος σημειώνει: 

«Οι πλέον απαισιόδοξοι θεωρούν ότι «πρέπει τουλάχιστον να γίνει υπογειοποίηση κεντρικών δρόμων κάτω από τις γραμμές, όπως είναι η οδός Καλλιθέας στους Αμπελόκηπους, για να λυθεί το κυκλοφοριακό. Οι γραμμές είναι δύσκολο να υπογειοποιηθούν», όπως λέει ο κ. Χρήστος Γιαννακίδης, κάτοικος Αμπελοκήπων που τυγχάνει και εργαζόμενος στον ΟΣΕ. 

Χαιρόμαστε που εκείνη η πρόταση μας γίνεται σήμερα και επίσημα αποδεκτή από τον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης και θεωρούμε ότι είναι εφικτή η υλοποίηση της.