Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Πιτσιόρλας: Η μεταφορά μιας ΔΕΚΟ στο υπερταμείο δεν σημαίνει ιδιωτικοποίηση.


«Το πλαίσιο που θα διέπει τη λειτουργία του υπερταμείου είναι αρκετά διαφορετικό από του ΤΑΙΠΕΔ»

«Το γεγονός ότι μία ΔΕΚΟ πάει στο υπερταμείο δεν σημαίνει ότι πάει για να ιδιωτικοποιηθεί», δήλωσε σήμερα στην Πάτρα, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος παρευρέθηκε στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, για την παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στον Δήμο.

Όπως ανέφερε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Στέργιος Πιτσιόρλας, «το πλαίσιο που θα διέπει τη λειτουργία του υπερταμείου είναι αρκετά διαφορετικό από το πλαίσιο λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ», γι’ αυτό, όπως πρόσθεσε, «υπήρξε η πολύ μεγάλη διαπραγμάτευση του περασμένου καλοκαιριού, για το πώς δηλαδή θα λειτουργεί αυτό το ταμείο».

Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ εξήγησε, ότι «στην λογική του υπερταμείου δεν υπάρχει μονοσήμαντα ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης, αλλά υπάρχει ο δρόμος της βελτιστοποίησης της αξίας των περιουσιακών στοιχείων των ΔΕΚΟ, της ανάπτυξής τους και της αξιοποίησής τους με πιο ευέλικτους τρόπους».

Επομένως, συνέχισε ο Στέργιος Πιτσιόρλας, «το ότι μία ΔΕΚΟ πάει στο υπερταμείο, δεν σημαίνει ότι πάει για να ιδιωτικοποιηθεί, αλλά σημαίνει ότι πάει για να λειτουργήσει καλύτερα, να αξιοποιηθεί καλύτερα και να υπάρξουν πρακτικές διοίκησης και ανάπτυξης, απαλλαγμένες από το στενό κορσέ του δημοσίου τομέα».

Ακόμη ανέφερε πως «στην προοπτική τους βεβαίως θα φανεί, ποιές από αυτές μπορούν να λειτουργήσουν με αυτό τον τρόπο και ποιές όχι», τονίζοντας και πάλι ότι «το γεγονός πως μεταφέρονται στο υπερταμείο, δεν σημαίνει ότι παίρνουν τον δρόμο της ιδιωτικοποίησης».

Πηγή: newsdeast.gr