Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Πολωνία: Σε εργοστάσιο κατασκευής τραίνων, βρέθηκε κάψουλα με έγγραφα και αυτοβιογραφία του Χίτλερ.

Χρονολογείται στο 1934

Ιδιαιτέρως σημαντική ανακάλυψη, καθώς θα φέρει στο φως άγνωστες πτυχές της προετοιμασίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Μία πολύ σημαντική ανακάλυψη ανακοίνωσε ομάδα αρχαιολόγων στην Πολωνία, φέρνοντας στο φως μία κάψουλα που χρονολογείται στο 1934, μέσα στην οποία βρέθηκαν σε άριστη κατάσταση έγγραφα, εφημερίδες και δύο αντίγραφα από την αυτοβιογραφία του Αδόλφου Χίτλερ, την οποία είχε ξεκινήσει να γράφει πριν σύρει τον κόσμο στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το πολύτιμο αυτό εύρημα εντοπίστηκε στη βορειοδυτική Πολωνία, στην περιοχή που διεξάγονται έρευνες για το περίφημο τραίνο των ναζί, το οποίο, σύμφωνα με τον μύθο, μετέφερε τους θησαυρούς που είχε συγκεντρώσει το κίνημα που αιματοκύλισε τον πλανήτη τον περασμένο αιώνα.

Ανάμεσα στα έγγραφα που περιείχε η κάψουλα, ξεχωρίζουν μοναδικές και αδημοσίευτες φωτογραφίες, ενώ τα αντίγραφα της πρόωρης αυτοβιογραφίας του Χίτλερ παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από ιστορικής άποψης, αν και -προς το παρόν- δεν έχει διαρρεύσει το περιεχόμενό τους.

Η κάψουλα ήταν θαμμένη στο εργοστάσιο κατασκευής τραίνων, κοντά στην πόλη Zlocieniec, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι ναζί για τις εργασίες ανακατασκευής των ατμομηχανών. Σύμφωνα με δηλώσεις τους, οι αρχαιολόγοι γνώριζαν από καιρό την ύπαρξη της κάψουλας, αλλά δεν είχαν ιδέα για το περιεχόμενό της, ενώ δεν ήταν δυνατή η προσέγγισή της, μέχρι και πριν από 48 ώρες.

Το αντικείμενο θα εκτεθεί στο Εθνικό Μουσείο της πόλης Szczecin, αλλά πριν συμβεί αυτό, θα μεταφραστεί το περιεχόμενο και θα καθαρογραφεί σε κόπιες, ώστε να μελετηθεί από τους επιστήμονες και τους ιστορικούς.

Πηγή: protothema.gr