Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ. ΣΕ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΕΤΡΕΠΕΙ Η ΓΑΙΑΟΣΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΟΙΚΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ Σ.Σ. ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ


Τέλος σε ένα καθεστώς χρόνιας καταπάτησης και αυθαίρετης χρήσης των οικημάτων στον Σ.Σ. Πλαταμώνα, από ορισμένους «προνομιούχους» εν ενεργεία και συνταξιούχους σιδηροδρομικούς, αποφάσισε να βάλει η διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ, με μία ιστορική για τα σιδηροδρομικά δεδομένα πρωτοβουλία της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προχθές στα γραφεία της εταιρείας μεταξύ εκπροσώπων της ΓΑΙΑΟΣΕ, που την αποτελούσαν ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Αθαν. Σχίζας, ο εκτελεστικός σύμβουλος κ. Θαν. Ακρίβος και ο μηχανικός της εταιρείας κ. Βασ. Διαμαντάκης και αντιπροσωπείας της ΠΟΣ που αποτελούσαν ο πρόεδρος της κ. Παν. Παρασκευόπουλος, ο γραμματέας κ. Παρ. Πουρλιάκας και το μέλος του Δ.Σ. κ. Ιωαν. Αμπελουργός, αποφασίσθηκε - σε πρώτη φάση - η εξ’ ολοκλήρου ανακατασκευή των οικημάτων που βρίσκονται στον Σ.Σ. Πλαταμώνα, με δαπάνες της ΓΑΙΑΟΣΕ και η μετατροπή τους σε σύγχρονες παραθεριστικές κατοικίες, που θα δοθούν προς χρήση - μέσω της ΠΟΣ - στους εργαζόμενους όλων των σιδηροδρομικών εταιρειών (ΟΣΕ – ΕΕΣΣΤΥ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΡΓΟΣΕ – ΓΑΙΑΟΣΕ).
Στόχος της εταιρείας - όπως αυτό ανακοινώθηκε στην συνάντηση στους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών - είναι η ανακατασκευή και των οικημάτων που βρίσκονται στον Σ.Σ. Λεπτοκαρυάς, ενώ μελλοντικά θα υπάρξει η από κοινού διερεύνηση, ώστε να εξευρεθούν και άλλα συμπλέγματα σιδηροδρομικών οικημάτων, που ενδεχομένως να υπάρχουν και στην περιοχή της Πελοποννήσου, ώστε και αυτά να ανακατασκευασθούν και να αποδοθούν προς παραθεριστική χρήση στους εργαζόμενους σιδηροδρομικούς. 
Σε μια περίοδο δύσκολης οικονομικής κατάστασης που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο η πρωτοβουλία της ΓΑΙΑΟΣΕ είναι αξιοπρόσεκτη και νομίζουμε ότι θα γίνει αποδέκτη με ιδιαίτερη ικανοποίηση από τους σιδηροδρομικούς.