Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Νίκη των φιλόζωων έναντι του Δήμου Καλαμάτας, για την πρόσβαση σκύλων στο Πάρκο του ΟΣΕ.

Αντιδράσεις είχε προκαλέσει η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να απαγορεύσει τη διέλευση των συνοδών ζώων συντροφιάς στο Δημοτικό Πάρκο ΟΣΕ Καλαμάτας.
Οι φιλόζωοι κινήθηκαν νομικά και σύμφωνα με σημερινή τους ανάρτηση δικαιώθηκαν και μάλιστα η απόφαση αυτή αποτελεί δεδικασμένο για όποιον πολίτη οιουδήποτε Δήμου της Επικράτειας διαπιστώσει καταπάτηση δικαιωμάτων των ζώων.
Ακολουθεί αναλυτικά η ανάρτηση:

Σήμερα 21-9-2016, πήραμε στα χέρια μας την Απόφαση της Β Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν 3463/2006, με αριθμ. πρωτ. 78/20-9-16 ,οπού μας δικαιώνει ως προς την προσφυγή μας, κατά του Δήμου Καλαμάτας ,σχετικά με την απαγόρευση διέλευσης των συνοδών ζώων συντροφιάς από το Δημοτικό Πάρκο ΟΣΕ Καλαμάτας.
Είναι μια απόφαση που βάζει τέλος στην πολύμηνη αυθαιρεσία του Δήμου Καλαμάτας να απαγορεύει την ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων και ζώων συντροφιά στους Δημόσιους χώρους, με εξαίρεση αυτούς που ορίζει ο Νομοθέτης.
Συγχρόνως αποτελεί δεδικασμένο και για όποιον πολίτη οιουδήποτε Δήμου της Επικράτειας, εάν διαπιστώσει καταπάτηση δικαιωμάτων των ζώων, και θελήσει να προσφύγει στην Δικαιοσύνη, μπορεί να κάνει χρήση αυτής.
Ως δημότες πρώτα και μετά ως φιλόζωοι, αντιλαμβανόμαστε την δεινή θέση που βρίσκεται ο Δήμαρχος Καλαμάτας, αφού φέρει συλλογικά την ευθύνη, και αφού θα πρέπει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις, όπως ρητά αναφέρει ο Ν3463/2006, και από την άλλη μεριά χαιρόμαστε γιατί με την ανωτέρω Απόφαση , μπαίνει οριστικά τέλος στις οποιεσδήποτε ζωοφοβικές αντιλήψεις που καιρό τώρα καλλιεργούνται εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας, και που έχουν σαν αποτέλεσμα τον διχασμό των Δημοτών .Θα πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι οι Νόμοι είναι για όλους τους πολίτες ,αδιακρίτως αξιώματος που κατέχουν. Ως φιλόζωοι προτείνουμε αυτή η Απόφαση να σταθεί ως αφορμή ώστε να ξεκινήσουν πρόγραμματα επιμορφωτικά γύρω από τα φιλοζωικά θέματα. Πιστεύουμε ότι μια κοινωνία που απαγορεύει ,είναι μια κοινωνία χωρίς ορίζοντες.
Εμείς ως Φιλόζωοι είμαστε παρόντες και διαθέσιμοι εθελοντικά να συνεργαστούμε με τον Δήμο Καλαμάτας σε οποιαδήποτε ενέργεια έχει σκοπό την προ ώθηση του Φιλοζωικού Κινήματος, και πάντα στο πνεύμα του Νόμου.
Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Δημότες που μας στήριξαν ηθικά και υλικά σε αυτή μας την προσπάθεια ,σ την δικηγόρο ΝΑΝΣΥ Γ. ΔΉΜΟΠΟΎΛΟΥ, όπως και στις τοπικές εφημερίδες ΘΑΡΡΟΣ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ,στην ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, στο ΚΑΛΑΜΑΤΑ JOURNAL, και στους Δημοτικούς Συμβούλους που δεν ψήφισαν το απαγορευτικό άρθρο του κανονισμού λειτουργιάς του Δημοτικού Πάρκου ΟΣΕ σεβόμενοι τους Νόμους.

Πηγή: tharrosnews.gr