Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Πολωνία: "Αγγίζουν" το χρυσό τρένο των Ναζί; Δείτε εικόνες και βίνετο.


Ατσάλι και αντικείμενα από πορσελάνη είναι τα πρώτα ευρήματα τα οποία εντόπισαν και έφεραν στην επιφάνεια δύο ερευνητές με την ομάδα τους οι οποίοι από την περασμένη Τετάρτη άρχισαν να σκάβουν για το χρυσό τρένο των Ναζί στην Πολωνία. 
Έχει περάσει μόλις ένας χρόνος από τον προσδιορισμό της τοποθεσίας του μυθικού τρένου το οποίο στο άκουσμα της ποσότητας του χρυσού που μετέφερε προκαλεί φρενίτιδα. Ο θρύλος αναφέρει πως υπήρχαν αμαξοστοιχίες γεμάτες με χρυσό και κοσμήματα, οι οποίες κατευθύνονταν στο Βερολίνο προς τα τέλη του πολέμου.

Επί δεκαετίες κυκλοφορούσαν φήμες ότι ένα τρένο των Ναζί είχε «εξαφανιστεί» μέσα σε μια σήραγγα κοντά στα σύνορα της Πολωνίας με τη ΓερμανίαΕπί δεκαετίες κυκλοφορούσαν φήμες ότι ένα τρένο των Ναζί είχε «εξαφανιστεί» μέσα σε μια σήραγγα κοντά στα σύνορα της Πολωνίας με τη Γερμανία, ενώ πλησίαζαν στην περιοχή οι δυνάμεις του Κόκκινου Στρατού.

Ο Αντρέας Ρίχτερ και ο Ράιοτρ Κέπερ είναι οι επικεφαλής αυτής της ανασκαφής σε ένα σημείο των παλιών σιδηροδρομικών γραμμών μεταξύ των πόλεων, Βρότσλαβ και Βάλτζμπριχ στην Πολωνία. Στις έρευνες συμμετέχουν ακόμα 35 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων. 


Πέρυσι τον Αύγουστο, οι συγκεκριμένοι ερασιτέχνες κυνηγοί θησαυρών, αξιοποίησαν ραντάρ και εντόπισαν θαμμένα βαγόνια τρένων που –εκτός από τον θησαυρό– ,όπως ισχυρίζονται περιέχουν και πειραματικά πρωτότυπα οπλικών συστημάτων, τα οποία οι ναζί δεν ήθελαν να πέσουν στα χέρια του Κόκκινου Στρατού.


Ο Ρίχτερ και ο Κόπερ ισχυρίζονται ότι εντόπισαν πολλά βαγόνια, με συνολικό μήκος 98 μέτρων, θαμμένα σε βάθος εννέα μέτρων. 


«Το τρένο δεν είναι μία βελόνα στα άχυρα. Αν είναι εκεί, εμείς θα το βρούμε. Αν βρούμε μία σήραγγα, θα είναι και αυτό επιτυχία. Ίσως το τρένο είναι κρυμμένο στο τούνελ», έχει δηλώσει στο AFP ο εκπρόσωπος της ομάδας.


Χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό, η ομάδα αναζήτησης έχει προγραμματίσει τη διάνοιξη τριών οπών 100 μέτρων μέσα στο έδαφος. 
Μέχρι στιγμής έχουν φτάσει στα τέσσερα με πέντε μέτρα, ενώ πιστεύουν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στο τρένο. Η αναζήτηση αναμένεται να διαρκέσει ακόμα αρκετές ημέρες. 


Η πολωνική αστυνομία, η πυροσβεστική αλλά και ο στρατός προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στις ανασκαφές και στις έρευνες, ωστόσο Πολωνοί αξιωματούχοι αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στην αναζήτηση.

Συντάκτης: Χρήστο Μαζάνης

Πηγή:  zougla.gr