Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Ιαπωνία: Ισχυρός τυφώνας πλησιάζει το Τόκιο, ακυρώσεις πτήσεων και δρομολογίων τρένων.

Δυσκολίες στις μετακινήσεις

O τυφώνας έφερε ήδη ισχυρή βροχή που έχει αρχίσει να οδηγεί σε παράλυση τις συγκοινωνίες στην ιαπωνική πρωτεύουσα

Ο τυφώνας Mindulle, ο ένατος της εποχής αυτής στην Ασία, κατευθύνεται στο Τόκιο, με ισχυρές ριπές ανέμου και κατακλυσμιαίες βροχές, αναγκάζοντας τις αεροπορικές εταιρίες να ακυρώσουν εκατοντάδες πτήσεις και διαταράσσοντας την κυκλοφορία στους δρόμους καθώς και τα δρομολόγια των σιδηροδρόμων.

Ο τυφώνας, του οποίου οι άνεμοι μπορούν να φθάσουν τα 180 χλμ. την ώρα, έφθασε γύρω στις 08.00 τοπική ώρα (04.00 ώρα Ελλάδας) στη χερσόνησο 'Ιζου, νοτίως του Τόκιο, και κατευθύνεται στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Προειδοποιήσεις για την εκκένωση δεκάδων χιλιάδων νοικοκυριών έχουν εκδώσει διάφορες κοινότητες που απειλούνται από πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Τραίνα ακινητοποιήθηκαν, άλλα πραγματοποίησαν με καθυστερήσεις την αναχώρηση ή την άφιξη κατά τις ώρες αιχμής της κυκλοφορίας και όσα πραγματοποιούσαν δρομολόγια, κινούνταν αργά και ήταν κατάμεστα από κόσμο.

Τουλάχιστον 387 πτήσεις ακυρώθηκαν από τις αεροπορικές εταιρίες, ανάμεσά τους 145 της Japan Airlines (JAL) και 96 της All Nippon Airways (ANA). Και άλλες πτήσεις μπορεί να ακυρωθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

«Φοβερές βροχοπτώσεις απειλούν όλο το ανατολικό τμήμα της χώρας, συνοδευόμενες από εξαιρετικά σφοδρούς ανέμους» μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ, του οποίου οι δημοσιογράφοι περιγράφουν σε απευθείας μετάδοση την εικόνα που επικρατεί σε διάφορες περιοχές λόγω της έλευσης του τυφώνα.

Πηγή: in.gr