Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

«Καμπανάκι» για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο.


Τον κίνδυνο να οδηγηθεί σε νέα αναβολή, την τρίτη διαδοχική από τις αρχές του έτους, διαγωνισμός για την ανάπτυξη του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο στην Ελευσίνα επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς.
Ο λόγος για το διαγωνισμό παραχώρησης της εκμετάλλευσης έκτασης 588 στρεμμάτων που ανήκουν στη ΓΑΙΑΟΣΕ, με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου κέντρου διαμετακομιστικού εμπορίου και αποθηκών, για τον οποίο η νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών οικονομικών προσφορών είναι η 1η Αυγούστου.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, η διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ φέρονταν να μην έχει ενσωματώσει τις αλλαγές που ζητά μερίδα των ενδιαφερόμενων επενδυτικών σχημάτων, με αποτέλεσμα να κρίνεται επισφαλής η συμμετοχή τουλάχιστον μιας εκ των δύο κοινοπραξιών.

Οι αναφορές σχετίζονται κατά βάση με την Cosco, η οποία σχεδιάζει να υποβάλει οικονομική προσφορά, σε κοινό σχήμα με τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ), την Εθνική Πανγαία και την Grivalia. Ο κινεζικός όμιλος επιθυμεί να ενσωματωθεί στο αντικείμενο του διαγωνισμού και η παρακείμενη έκταση του ΟΣΕ, η οποία είναι επιφάνειας 1.450 στρεμμάτων και περιλαμβάνει τον σιδηροδρομικό σταθμό και λοιπά κτίσματα. Από την άλλη πλευρά βέβαια, υπάρχει και το έτερο σχήμα υπό την Τράπεζα Πειραιώς, την Goldair και πιθανώς και κάποιον άλλο ισχυρό εταίρο.

Στην αγορά των logistics ακούγεται ότι οι Κινέζοι της Cosco δεν θα καταθέσουν δεσμευτική πρόταση, εάν ο διαγωνισμός μείνει ως έχει, δηλαδή εάν δεν ενταχθεί στην παραχώρηση και το σιδηροδρομικό terminal.


Πηγή: reporter.gr